2007. november 22.V.B.
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tangó három éjen át III. - Karácsonyi tangó bál

"A tangóban nem lehet hibázni, nem úgy, mint az életben. Egyszerű. Ettől lesz a tangó olyan csodás. Ha hibázik, vagy belegabalyodik, csak folytassa..."
Így dicsőíti az argentin eredetű táncot Al Pacino az Egy asszony illata című filmben. A latin temperamentum testet és lelket pezsdítő ereje egymás után három éjen át ragadhat magával minket Budapesten is. Engedjünk a csábításnak!

Az előző két éjjel szemlélőként részesei lehettünk két fergeteges produkciónak, melyek felvonultatták előttünk a déli táncok ismertebb ágait, elsősorban a tangó köré csoportosítva azokat. De miért hagynánk, hogy felpezsdült szívünk magában tartsa mindazt, mit befogadott? A szenvedély - csakúgy, mint a rózsa - akkor a leggyönyörűbb, ha engedjük virágozni, hisz mind tudjuk, a táncot elsősorban nem nézni, művelni kell.
Erre már rákövetkező éjjel, december 16-án lehetőségünk nyílik a Karácsonyi Tangó Bál keretein belül a Duna Palotában. A zenét többek között a Külvárosi Tangóból megismert Canarro zenekar szolgáltatja.A formáció 2002-ben alakult, akkor még csak duóként Pagonyi András (harmonika) és Szakál Tamás (hegedű) közreműködésével. A zenekar kezdetben csak tangó zenét játszott, idővel azonban bővült a repertoárjuk, ahogy kipróbálták magukat a jazz és a sanzonok világában is. Az évek során számos zenésszel összeálltak, és általában elmondható, hogy nincs két egyforma produkciójuk. Elsősorban táncos rendezvényeken, kávézókban, bárokban lépnek fel.
A bálra azonban nem csak azoknak érdemes elmenni, akik ismerik a tangó lépéseit, hanem azoknak is, akik csupán szeretik ezen tánc hangulatát, érzésvilágát, ugyanis a programban táncbemutatók is helyet kaptak, melyet egy igényes vacsorát fogyasztva csodálhatnak meg a résztvevők.
De nem érdemes degeszre tömni magunkat, hisz utána vár a parkett mindenkit, hogy mindaz a temperamentum és szenvedély, mely az ezen és az előző két éjszaka elhintette magját az emberben, virágba borulhasson. Mi mást lehet még ehhez hozzáfűzni? Tangóra fel!

*

Helyszín: BM Duna Palota, Bp.V. Zrínyi u. 5.
Időpont: 2007. december 16. , 19.00 - 24.00
Program: táncbemutatók, svédasztalos vacsora, milonga
Zene: Canarro zenekar és ismert tangós dj. személyiségek

Vacsora:Vörösboros marhapörkölt burgonyás tésztával; Fűszerezett húsgombócok citromos paradicsom mártásban petrezselymes burgonyával; Házi sütésű mákos pite; Csokoládés fatörzs

Belépődíj: 3.500 Ft


Kapcsolódó cikkeink:
Tangó három éjen át I. - Külvárosi tangó
Tangó három éjen át II. - Déli éjszakák

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei