2007. december 10.Zsirai Tibor
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Már 7 éves koromban komoly bajszom volt...

25 év. Ennyi telt el azóta, hogy Maksa Zoltán először hódította meg a közönséget 1982-ben, a Magyar Rádió humorfesztiválján. Belefért ebbe az időbe számtalan rádiós és televíziós szereplés, színpadi fellépés, egy kis zene; egy Erzsébet, három Bonbon, egy Thália és egy Karinthy gyűrű díj. A jubileum alkalmából a humorista több vonalon gyűjti csokorba emlékei, s tárja őket a nagyközönség elé, rajongóinak nem kis örömére...

Maksa Zoltánt nem kell bemutatni. Ha máshonnan nem is, a "Szeszélyes évszakok"-ból minden korosztály számára ismerősen csenghet a neve. Kétségtelenül a Maksa Híradó hozta meg számára az országos hírnevet, de nincs ma már olyan ember sem, aki ne találkozott volna életében legalább egyszer - valamelyik tévécsatorna jóvoltából - Virág Tihamér kertésszel, vagy a Magyarországra szakadt kínai apa meséjével, mellyel igyekszik mielőbb "álomba kergetni" szőke kisfiát.
A vegyészlaboránsból lett humorista épp negyed évszázada tűnt fel a színpadon, s onnan - mondhatni - nem volt megállás.
A humorista CD-, DVD- és könyvmegjelenéssel, humorest sorozatokkal és koncertturnékkal emlékezik az eltelt évekről.


A színházi humor kedvelőinek szól az "Öninterjú" című est, a Komédium színpadán. A "közszolgálati Oscar"-ral is jutalmazott művész kis csokrokba gyűjtve válaszolja meg újra azokat a kérdéseket, amelyekkel újságírók és riporterek a leggyakrabban keresték fel 25 éves pályafutása során.
Másik, az "Öninterjú"-val párhuzamosan futó estje a "Fürdősapka kötelező!" ugyancsak a Komédiumban tekinthető meg, idén decemberben. Ez a darab egy közfürdőben dolgozó ruhatáros szemén át láttatja velünk a mai valóságot - kellő naivitással, a Maksától megszokott közvetlenséggel, mellőzve minden trágár beszédet és politikai felhangot.

Időpontok:
Öninterjú, 2007. december 12. 19.00
Úszósapka kötelező, 2007. december 13. 19.00

Az előadások helye:
Komédium Színház, Budapest V. Tüköry u. 5.

Jegypénztár:H 14-18 óráig, K-P 14-19 óráig
Telefonszám: 332-5997/116

Internetes elérhetőség: www.komedium-szinhaz.huAkinek nincs ideje színházba járni, annak ajánlható a november óta kapható "Ezüstlakodalom I." című DVD, melyen a nevettető legjobb műsorait gyűjtötték össze; valamint előkészületben az "Ezüstlakodalom II."; ezek mellett a Duna TV szilveszteri műsorában is egészestés produkcióval jelentkezik a művész, így nevetésben bizonyosan nem lesz hiány.

Maksa Zoltán a humor mellett a zene iránt is mérhetetlen vonzalmat táplál. Hobbi szinten dobol és szintetizátorozik, s olyan együttesekben mutatta már meg dobtehetségét, mint a Futótűz, az Aladdin és a Skodalámpa, vagy a ma is aktív MEDI-ÁSZ trottyzenekar, akikkel folyamatosan járja az országot, nem kis derültséget váltva ki zenekedvelő rajongóiból. Színes repertoárjukban egyaránt helyet kap az "I want to break free" című Queen-sláger kínai verziója, a "Kék a szeme" metálváltozata, amik mellett szépen megférhet akár egy Uhrin Benedek paródia is.

A művész komoly zenei elkötelezettségét mi sem mutatja jobban, mint hogy - ezúttal még a humort is félretéve - Jean-Michel Jarre stílusában saját instrumentális albumai is születtek az évek során: elsőként a Vulkán, 2002-ben pedig a Jarre Oxigen-jére reagáló CO2. 2008-ra várható a trilógia befejező része is, Sivatag címmel.

Belehallgatási, rendelési lehetőség: www.maksa.hu

"Már 7 éves koromban komoly bajszom volt, csak akkor még belül." - A jubileumi sorozatot egy tavaszra várható, önéletrajzi ihletésű könyv koronázza meg, melyben Maksa Zoltán vall magáról. Érdekessége, hogy a művész komoly és humoros formában is megírta. A 2008-as könyvhéten bemutatásra kerülő "Majd értesítjük!" címet viselő kiadvány természetesen mindkét verziót tartalmazza, így itt tényleg érvényesül az "egyet fizet, kettőt kap!" akció.Nézzék, hallgassák, olvassák, és főleg, nevessenek sokat, hiszen ez utóbbiért dolgozik Maksa Zoltán - immáron 25 éve.

(Képek: www.maksa.hu)

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Wendler Zoltán 2007-12-17 22:12:30
A cikkeket nem lehet pontozni? Ha volna tízes lista, nálam a cikk a nyolcast éri. Üdv.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei