2008. január 1.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Új csillag születik: Dorogi Fernanda

A magyar médiában bevezettek néhány nevet, és nem hajlandók másokról tudomást venni, pedig sokan vannak olyanok, akik legalább annyit érnek, mint a felkapott "sztárok".
Dorogi Fernanda nem vezet reggeli műsort, nem aktivitizik nyilvánosan, még csak nem is követik lesifotósok minden mozdulatát, hogy titkos (értsd: előre megbeszélt) fényképekkel kreáljanak körülötte műbalhét.

Mikor Fernandával megismerkedtem, üzleti ügyben találkoztunk. Akkor még mindössze annyit tudtam róla, amennyit a nemzetközi mozis portálon találtam, igaz, azt is angolul. Mégis biztosra vettem, hogy a sztárok jellegzetes, föld felett lebegő stílusával fog megérkezni a belvárosi irodába. Nem így történt, egy vidám, közvetlen fiatal hölgy jött oda. Azóta még kellemesebben csalódtam benne, ugyanis kiderült, hozzám hasonlóan ő is nagy állatvédő és szereti a lovakat, a lovaglást. Kíváncsi lettem rá, ki ez a magyar lány, aki nemzetközi filmekben szerepel, itthon mégsem hallani róla.

PD: Honlapod (www.fernandadorogi.com) információi szerint már nyolc évesen szerepeltél a televízióban. Szülői ráhatás volt vagy ilyen korán vonzott a szereplés, a kamera?

DF: Igen, korán kezdtem el a szereplést, de az egészet a "véletlennek" köszönhetem, nem pedig annak, hogy a szüleim szerettek volna kormányozni ebbe az irányba. Ők ebbe nem akartak beleszólni, hagyták, már akkor is, hogy én döntsem el, szeretnék-e elmenni az első forgatásra vagy sem. Ami inkább játék volt akkor, mint munka. A későbbiekben pedig inkább lebeszélni próbáltak, és nem bíztatni, mert nekik ez a jövőkép nem tűnt túl ideálisnak.. Jobban örültek volna valami átlagosabb, normálisabb pályának, kiszámíthatóbb jövővel. Ami persze érthető is mai fejjel. Én csodálkozom azokon a szülőkön, akik válogatásokra hurcibálják a gyerekeiket, hogy aztán, ha valamilyen szerep összejön nekik, azt saját sikerélményként mesélhessék másoknak, ha pedig nem, akkor a kudarcból már nem kérnek...

PD: Sokáig modellkedtél, az utóbbi időben azonban egyre többször tűnsz fel filmes produkciókban. Szakmát váltasz, esetleg ez csak egy nagyobb kirándulás számodra?

DF: A filmekkel, amikben dolgoztam, álmaim váltak valóra, szeretnék ebben a munkában jobban elmélyedni, tapasztalatot gyűjteni. De a reklámfilmektől sem tudnék elhatárolódni, pedig mondhatnám, hogy a film a nagy kihívás számomra, de igazából, ha a kedvenc munkáimra gondolok, akkor akad közöttük mindenféle: film is, reklám is, még fotózás is. Mindnek van varázsa számomra, és hozzájuk kapcsolódó emlékek, amik kihatnak a mindennapjaimra. Van olyan barátom, akit egy nyolc évvel ezelőtti forgatáson ismertem meg, rajta keresztül kerültem Földessy Margithoz [a művésznő évek óta drámastúdiót vezet, nagy sikerrel - a szerk.], neki azóta családja van, mégis tudom, hogy bármikor számíthatok rá.

PD: Mit gondolsz, mitől van az, hogy manapság egyre több modell kezd színészkedni? Könnyebb így karriert csinálni, mint a kifutókon maradva?

DF: Úgy látom, hogy többen próbálják így használni az évek során kialakult ismertségüket, és sokan vágynak arra a modellek közül, hogy egyszer legyen saját hangjuk, és persze, hogy maguk miatt és ne csak a külsejüknek köszönhetően foglalkozzanak velük. De ez az ambíció még nem garancia a sikerre, mert az, hogy valaki jó modell, hogy fotogén, illetve kiemelkedően attraktív, nem feltétlen jelenti azt, hogy ebből kifolyólag jó színész, jó előadó lenne. Persze lehet előnyt ezekből az adottságokból is kovácsolni, de azért ennél jóval több kell legyen egy jó előadóművészben. Persze azt sem szeretném állítani, hogy egyik kenyér könnyebb a másiknál. Mindkettő alázatot és tehetséget igényel, mégis két különböző szakma. Azzal az átfedéssel, hogy egy jó modellt is szerethet annyira a kamera, mint egy jó színészt. De ettől nem birtokolja még a színészmesterség kincsestárának kulcsát...

PD: Miben láthatnak a hazai nézők legközelebb?

DF: Nemrégiben adták le az egyik magyar adón a "The Company" című [nálunk "A Cég - A CIA regénye" címmel futott - a szerk.] amerikai minisorozatot, amiben dolgoztam pár napot. Emellett fut egy mobiltelefon-reklámfilm még, amiben szintén szerepelek.
A legutóbbi munkáim sajnos egyelőre csak külföldön lesznek láthatók.

PD: Nehéz helytállni magyar lányként a nemzetközi modell- és színészvilágban?

DF: Nemzetközi szinten minden szakmában nehéz helytállni, azt hiszem. És nem feltétlen azért, mert valaki magyar. Nincsenek receptek, néhány kiemelkedő példa jár csak előttünk, az ő tapasztalataikat érdemes beépíteni az elvárásainkba, hogy tisztán tudjuk látni magunkat.

PD: Amennyire megismertelek, olyannak tűnsz, aki szeret mindent előre megtervezni. Igaz ez a filmes karrieredre? Hogyan látod magad és pályafutásod öt-hat év múlva?

DF: Hát, ezzel a kérdéssel megfogtál! Vannak vágyaim, amiket nem nevezhetnék tervnek egyáltalán, főleg nem racionálisan átgondolva, hiszen ez egy nagyon kiszámíthatatlan pálya, de, ha az elképzeléseim fele valóra válna, én boldog ember lennék!

PD: Van olyan pozitív vagy negatív élmény, amely mély benyomást tett rád valamely forgatás során?

DF: Több pozitív élményem van, mint negatív. Az előbbiek közé tartozik több mély, évek óta tartó barátság, az egyikről már meséltem is. Illetve néhány utazás, amit ajándéknak tekintek az élettől. Az utóbbiakkal - a negatív élményekkel - pedig nem foglalkozom, nem rágódom rajtuk. Talán segítettek is abban, hogy jobb emberismerő legyek.

PD: Jut időd magánéletre? Reménykedhetnek még a facér férfiak?

DF: Komoly párkapcsolatban élek, a magánélet számomra szent és sérthetetlen. Igyekszem megválogatni, hogy kire és mire fordítok időt. A párommal, a testvéremmel és a közös baráti körünkkel töltöm legszívesebben az időmet. Lovagolok és vannak kutyáim is, ők jelentik számomra a szabadságot és a kikapcsolódást. Szeretek olvasni, filmeket nézni és színházba járni. És, ha tehetem, akkor utazom. Legutóbb Rómában jártam.


PD: Mit tanácsolnál azoknak a fiataloknak, akik szintén ebben a szakmában szeretnének érvényesülni?

DF: Hogy először próbálják megismerni, mi is az, amire vágynak. Ha utána is biztosak az elképzelésükben, akkor fejlesszék és próbálják ki magukat minél többoldalúan.

PD: Köszönöm és nagyon sok sikert kívánok neked pályafutásodhoz!


(fotók: www.fernandadorogi.com)

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2008-01-17

Írt kommentek:

17 db

zsike 2008-01-17 16:59:17
Végtelenül szimpatikus az interjú alapján Dorogi Fernanda.
Igazi mai fiatal, aki tudja, mit akar az élettől. Nem várja, hogy " szájába repüljön a sült galamb " , hanem keményen megdolgozik érte. Szurkolok neki nagyon. Szeretem az ilyen tipusú fiatalokat, akik tehetségesek, és nem lebegnek a föld felett , nem veszik magukat körül mondva csinált "témákkal".
További sikereket kívánok Neki, őszinte szívből.

Csatlakozott:

2008-01-13

Írt kommentek:

12 db

Katalin 2008-01-17 08:36:24
Új csillag születik: Dorogi Fernánda
Véleményem szerint a téma nagyon aktuális, mivel napjainkban a modellkedés után nagyon sokszok következik a színészet a mai fiatal lányok, fiúk életpályáján. Igaza van Fernandának,amikor azt mondja, hogy a színészi pálya első sorban tehetséget, ferlkészültséget és ami szerintem a csúcsra viheti a pálya kedvelőit, elhivatottságot követ Az interjúból kiderül, hogy, a "ló még nem futott el"
Fernandával, szerti, és tisztelettel beszél arról az útról, amelyen elindut. Képezi magát, művelődik, ezáltal gazdagodik és választékosabbá válik szókincse. Ez váljon dícséretére. És az, hogy magánéletéből nem csinál kirakatot
népszerűségének növeléséért, külön elimerést érdemel.
Rémélem lesz alkalmunk megismerni őt a hazai mozik filmvásznán is. Sok sikert kívánok neki! Érdeklődéssel fogom követni tevékenységé
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei