2008. január 8.Pákozdi Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elindult az online Kulturális és Művészeti Televízió

2008. január 6-án a Netvezér Kft. útjára bocsátotta a Kulturális és Művészeti Televíziót (KMTV), a www.kulturalis.tv-t, amely egy tátongó űrt kíván betölteni a magyar kulturális életben.

Az online kulturalis.tv olyan televíziós csatorna, mely több céllal alakult: mindenekelőtt szeretne az internet sokrétű kihasználásával médianyilvánosságot, bemutatkozási és megjelenési lehetőséget biztosítani az európai, ezen belül kiemelten a magyar (és a határon túli magyar) művészeti és kulturális élet szereplői számára.
Terveik szerint saját gyártású műsorokkal, színházi és koncertközvetítésekkel, könyvbemutatókkal, képzőművészeti és népművészeti hagyományőrző tevékenységek bemutatásával, valamint közművelődési célú oktatófilmekkel járulnának hozzá a minőségi kultúra mind szélesebb körben való terjesztéséhez.

Hogy a műsor minél sokrétűbb legyen, ezúton is felhívással fordulnak a kultúrát ápoló közönséghez. Minden művészeti ágban és a kultúra minden területéről várják olyan magyar alkotók és művészek jelentkezését, akik tevékenységükről jó minőségű mozgókép-anyaggal rendelkeznek, és azt szívesen látnák viszont a kulturalis.tv kínálatában. Ezenfelül szívesen működnének együtt kulturális és művészeti intézményekkel, mint a művelődési házak, múzeumok, kiállítótermek, színházak, művészeket tömörítő szervezetek, önkormányzatok kulturális osztályai, akiktől a műsor gerincét adó Kulturális Híradó számára aktuális kulturális információkat szereznének be. A színvonalas szolgáltatáshoz várják támogatók, szponzorok jelentkezését is, akik egyetértenek kitűzött céljaikkal.

A kulturalis.tv hosszútávú céljaik között szerepel, hogy önálló tematikus csatornaként jelenhessenek meg a kábelhálózatban, illetve - ha terveik valóra válnak - a 2012 után valószínűsíthető digitális átállás után már önálló digitális földfelszíni sugárzású csatornává alakulnának.

További információk: www.kulturalis.tv

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei