2008. február 11.Zelenij Linda
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ökosztüm a Merlinben - amikor a környezetvédelem találkozik a divattal

Az őskor óta fontos, mi az, amit az ember magán visel. Eredetileg azért vett fel kezdetleges ruhákat az ősember, hogy megvédje testét az időjárás viszontagságaitól. Azóta viszont öltözködésünkkel azt is kifejezzük, kik vagyunk, hova tartozunk, és mit gondolunk a világról. Az "Ökosztüm" című rendhagyó ruhademonstráció, melyet a Merlin Energia 2008 kampány keretén belül tartanak február 13-án a Merlin Színházban, a divat és az ökológia kapcsolatára igyekszik rávilágítani.

A Merlin Színház idén indította be kampányát az energiatakarékosság, a természetesség, újrahasznosítás és az egészséges életmód jegyében. Ezek szintén közös ügyek csakúgy, mint a divat. Így jött a zseniális ötlet, hogy összehozzák a kettőt, amiben elismert jelmez-, divat- és ruhatervezők, színészek és táncosok segítettek.
Az "Ökosztüm" elnevezésű divatbemutatón közreműködik a Tünet Együttes - Szabó Réka táncos, koreográfus és rendező saját együttese, melyet 2002-ben alapított. Emellett a TÁP Színház és a DÍVAt-rend is fellép. A DÍVAt-rend egy alkotópárost takar, méghozzá Albert Judit ruhakészítőt és Kulcsár Viktória ruha- és jelmeztervezőt. Kulcsár Viktória nemcsak a saját tervezésű ruháit ajánlotta fel, hanem tevékenyen részt vett a produkció összeállításában Magács Lászlóval együtt. Mellette olyan tervezők egyedi öltözékei is szerepelnek, mint Bodnár Enikő, Nagy Fruzsina, Orosz Réka, Szűcs Edit és Tóth Virág.

Az izgalmas ruhaköltemények bemutatói között látható majd Kovács Martina és Spilák Klára színésznők, Gőz István, Keresztes Tamás és Kövesdi László színészek és Németh Juci énekesnő, természetesen mellettük még sokan mások is hozzájárulnak az egyedülálló demonstráció várható sikeréhez. Az alkalmi manökenek koreográfiáját Kántor Kata álmodta meg.

Az este folyamán kihirdetésre kerül az Ökosztüm pályázati felhívás is.

Ha kíváncsi, miként találkozik a környezetvédelem és a divat, akkor jöjjön el, és demonstráljon Ön is 2008. február 13-án a Merlin Színházban, az Ökosztüm című bemutatón.

*

Ökosztüm
Helyszín: Budapest, Merlin Színház
Időpont: 2008. február 13., 19.00 óra
Jegyek: elővételben: 1000-Ft; helyszínen: 1500-Ft
Információ: www.merlinszinhaz.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2008-01-13

Írt kommentek:

12 db

Katalin 2008-02-16 12:54:36
A természetesség, az energiatakarékosság az újrahasznosítás, a XXI. század emberének tudatában központi helyet kellene elfoglalnia, és reméljük, hogy ez nem marad csak a környezetvédők szívügye, Örömmel olvasom ,hogy a divattervezők is felsorakoznak ennek az egyre szélesedő életformát vallók táborába! Nagyon jó figyelem felkeltő demonstráció!
nem
regisztrált
Pille 2008-02-13 12:58:00
Nna, ez jóó! Tejeszacsiból ruhák? Egyszer láttam ilyet a tvben...
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei