2008. február 19.Zelenij Linda
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Plüssjáték-bunda és papír balerinaruha? - Ökosztüm ruhademonstráció

Csillár, reklámzacskók, műanyag csövek, cigarettásdoboz, papír, plüssjátékok. Mit is lehet ezekkel kezdeni? Elsőre csak hétköznapi dolgoknak tűnnek, de nem az Ökosztüm ruhademonstráció tervezőinek, akik eme egyszerű tárgyakból fantasztikus ruhákat készítettek, a résztvevők nagy örömére. No, de kezdjük az elején…

Miután megérkeztünk a Merlin Színházba, és átestünk a jegyátvétel, majd a ruhatárban való sorban állás szokásos ceremóniáján, elindultunk a lépcsőn felfelé, a színházteremhez. Már ott haladva is a különlegesség érzése fogott el: sejtelmes fények lebegtek körül, minden lépcsőfokon egy-egy mécses égett. Az elfüggönyözött nézőtér előtt nagyon hamar hatalmas tömeg gyűlt össze, s egyre nagyobb volt az izgatottság. Egyszer csak eljött a pillanat, amikor szétnyíltak a függönyök, és végre elözönlöttük a termet.
Sajnos mivel a kifutó hosszában helyezkedett el a helyiségben, így a másik oldalra csak azon és pár lépcsőfokon átverekedve lehetett eljutni. Persze számunkra nem volt akadály - a sok magassarkúban lévő hölgy (köztük jómagam is) szerencsésen áttornázta magát a túloldalra, pár röpke pillanatig a kifutó királynőjének érezve magát. Lassan azért mindenki megtalálta a helyét, amikor is hirtelen elaludtak a fények, majd megjelent egy lány tésztával díszített ruhában, és felolvasott egy kiáltványt. Bevallom, az elején furcsának hatott a dolog, hogy tekerjem le a fűtést és zárjam el a csapot, de később világossá vált, hogy tulajdonképpen ezekre a felszólításokra épül a bemutató teljes koncepciója.

Ezután jött a modellek felvonulása a legkülönfélébb ruhákban, melyet remek zenei aláfestésekkel - helyenként mintha madarak csicsergtek volna - tarkítottak.
(Az elején úgy gondoltam, én majd mindent pontosan feljegyzek, hogy később ne felejtsek ki semmit a beszámolóból, de egyszerűen a látvány annyira magával ragadó volt, hogy nem tudtam írni és figyelni is egyszerre, inkább úgy döntöttem, teljes mértékben átadom magam a gyönyörködésnek.)

Néhány ruhára és kiegészítőre jegyzetek nélkül is emlékszem. Először is az energiatakarékosságra való felhívást szolgálta (szerintem legalábbis) egy csillárhoz hasonlatos fejdísz, ami nagyon szépen csillogott, bár az azt viselő modellt nem hiszem, hogy bárki irigyelte. A portörlőszerű legyező és az ételhálóból készült kalap ötletességéhez sem fér semmi kétség, sőt, emellett igazán mutatósak voltak. A fehérruha-kollekció pedig, ahol a kezek helyén csövek meredeztek, s mely egyértelműen azt szimbolizálta, mennyire behálózzák világunkat a különféle (valós és virtuális) csatornarendszerek, szinte engem is fojtogatott. Nagy sikert aratott még a reklámzacskókból készült fürdőruhagyűjtemény is, személyes kedvenceimmé viszont a szemeteszsákból készült estélyik és hozzá illő kalapok, illetve a plüssjátékokból készült bundák és cipők váltak.

Rengeteg ötletes megoldással találkozhatott az, aki ellátogatott a ruhademostrációra, a látvány igazán sodró volt, néhol vicces, néhol groteszk. Mindenki nagyszerű munkát végzett, és hiába tűsarkúban álltam végig az egyórás előadást, észre sem vettem, mennyire fáj már a lábam. Egyedül csak azt sajnáltam, hogy a legvégén, amikor még egyszer kijött mindenki a színpadra, nem derült ki a nézők számára, kik álmodták meg ezt a nagyszerű ruhademonstrációt. Talán legközelebb (s remélem, lesz legközelebb) ezt is megtudjuk…

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2008-01-13

Írt kommentek:

12 db

Katalin 2008-02-25 09:15:50
A cikk nyomán sajnálom, hogy nem káthattam élőben a bemutatót, bár tömör de oly mértékben életszerű a
beszemámoló, hogy az olvasó szeme előtt láthatja az ott felsorolt, s a beszámolóban leírt ruhakreációkat. A demostrációt nemcsak ötletgazdagnak, fantázia dúsnak találom, hanem nem utlsó sorban figyelem felkeltőnek nevelő hatásúnak.Igenis le lehet csökkenteni a lakás hőmérsékletét,a villanyt se kell égetni ott, ahol arra nincs szükség! A műanyag zacskók helyett is lehetne papírzacskót forgalmazni. Ám mindezekhez fel kell nőni.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei