2008. március 17.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Michael Jackson még mindig Neverland ura

Nehéz helyzetbe került a világ - talán - legismertebb popénekese, mivel hatalmas birtokát már nem tudja fenntartani. A mintegy tíz négyzetkilométernyi területen elterülő privát élménypark miatt 25 millió dolláros - körülbelül 4,6 milliárd forintos - tartozást halmozott fel az eredetileg színes bőrű popcsillag.

Kalifornia középső részén, a Sziklás-hegységben található a "Neverland" fantázianevű birtok, egy paradicsomi környezetet biztosító komplexum. Michael Jackson még harminc éves sem volt a nyolcvanas évek második felében, amikor megvásárolta a területet egy golfpályákat üzemeltető vállalkozótól. A területre csupa olyasmit építettek, ami gyermekek és gyermeklelkű felnőttek szórakozását nyújthatja. Állatkert, vidámpark, óriáskerék és még számtalan játék biztosítja azt, hogy senki ne unatkozhasson. "Neverland" (Sohaország) az eredeti Pán Péter mesében az a sziget, ahol a gyerekek sosem nőnek fel, és életük csupa hancúrozásból áll. Erre utalt a névválasztással az énekes is.

Michael Jackson-t karrierje során számtalan támadás érte. Ezek közül a legsúlyosabb az volt, mikor pedofil hajlam vádjával kényszerült bíróság elé állni. A sorozatos támadás és a testét leépítő titokzatos betegsége miatt csillaga évekkel ezelőtt mélyrepülésbe kezdett, azóta csak néhány erőtlen próbálkozással igyekezett fenntartani a sikeresség és népszerűség látszatát. Vagyona jelentős mértékben megcsappant, bár erről sokáig nem akart tudomást venni, és ezért kiadásait sem volt hajlandó lejjebb faragni a csőd elkerülése érdekében.

Neverland-et 2006-ban zárták be a tartozások következményeként. Mostanában pedig nagyon úgy tűnt, hogy végleg elveszíti Jackson, március 19-ére már az aukció időpontját is kitűzték. Ettől sikerült megmenekülnie, mert az énekes, ügyvédje - L Londell McMillan - segítségével, szerződést kötött a Fortress Investment Group nevű befektetési vállalattal, és ezáltal ideiglenesen kikecmergett a kutyaszorítóból. A megállapodás részleteit bizalmasan kezelik, annyi azonban bizonyos, hogy a tíz éve alapított és mára negyven milliárd dolláros nemzetközi mamutvállalattá kinőtt ingatlankezelő nem jótékonyságból húzta ki Michael Jackson-t a bajból...

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
... 2008-09-27 19:34:07
Jah, elolvastam a nagybetüs részt. Hát az igaz. Csak nem újra, hanem mindig is az volt. Ez a cikk pozitivnak látszik, de akkor sem olvasom el... Kész vége. Pont.
nem
regisztrált
... 2008-09-27 19:32:18
El sem olvasom, mert 100%, hogy csak kamu. Ennyi nem érdekel. Jah, és szavaztam is! Nem hasznos a cikk! Hehehe...xD
nem
regisztrált
jean 2008-03-25 10:32:22
Szeretnék annyira szegény lenni,mint ő.. Jól élnék:)!!
nem
regisztrált
Ivettke rajongó 2008-03-25 09:59:53
Szeretem Michael Jacksont!
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei