2008. március 18.jka
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Vidéki tavaszi fesztiválok II. - A tavasz nem csak Budapesten kezdődik

Korábban már beszámoltunk a Kelet-Magyarországi Tavaszi Fesztivál rendezvényeiről, most pedig következzenek a nyugati országrész főbb programsorozatai. A teljesség igénye nélkül Pécs, Sopron, Kaposvár, Győr és Szombathely eseményeiből válogattunk.

Pécs2008. március 14. - 2008. április 9.


Immár 10. alkalommal rendezik meg a Pécsi Kulturális Központ főszervezésében a Pécsi Tavaszi Fesztivált. Az idei év programjaiban főszerepet kapott a művészet és a kultúra is.
Mozielőadásokkal március 21-én és 22-én várják a mozirajongókat, többek között a Van barátod? a Piaf és a Csak semmi pánik című film kerül majd vetítésre az Uránia Filmszínházban.
Koncertekből sem lesz hiány, fellép a Benkó Dixieland Band (március 19., 19 óra, PTE Aula), a formáció az 50 éves jubileumi koncertjét rendezi Pécsett. A komolyzenét kedvelők Szabadi Vilmos hegedűművész és Vígh Andrea hárfaművész estjén élvezhetik a dallamokat (március 25,19 óra Művészetek háza), ezen kívül lesz Kodály est (március 28., 19 óra Palatinus Hotel), a Váci Harmónia Kórus és a Pécsi Kamarakórus koncertje (március 29., 16 óra Csontváry Múzeum), és J. S. Bach: H-moll mise is (ápr. 3., 19 óra, Pécsi Bazilika).
A színházi palettán megtekinthetjük a Ludas Matyi (márc. 27., 15 óra, Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ), a Hattyúk tava (ápr. 7.,19 óra, Pécsi Nemzeti Színház) klasszikusokat, de lesz Néptáncszínház is (ápr. 2., 19 óra, Ifjúsági Ház - Pécs).
Érdekes kiállításokat tartanak a fesztivál ideje alatt a városban: a Belga képregénykiállítás (márc.19-29., Városi Képtár) és a Hulladék anyagokból készített használati tárgyak kiállítása
(márc. 25., egész nap, Zsolnay-gyár) valószínűleg sok látogatót vonz majd.
Nem feledik a jeles napokat sem a szervezők, Húsvétváró lesz a Színháztéren e héten hétfőtől csütörtökig, ezenkívül március 22-én a Víz világnapjára emlékeznek a Széchenyi téren, délelőtt 10 órától.

(Bővebb infó:Pécsi Tavaszi Fesztivál)Sopron2008. március 14. - 2008. április 6.


A Soproni Tavaszi Napok a hűség városában is változatos programokkal várják a látogatókat.
A nagy sikerű Halász Judit: Szeresd a testvéred lemezt mutatja be a művésznő, a gyerekek nagy örömére (március 20., 10 és 16 óra, Gyermek- és Ifjúsági Központ).
Felnőtteknek szól viszont Palya Bea - Weöres Sándor: Psyché előadása (április 5., 19 óra, Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ).
Színházi programként A gyönyörben nincs középút című előadást tekintheti meg a közönség (márc.18., 19 óra) a Soproni Petőfi Színház Színházteremében.
Adonis-tavaszi ébredés címmel pedig kertészeti kiállítást és vásárt rendeznek a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.(ápr. 4-6., egész nap).

(Bővebb infó: Soproni Tavaszi Napok)Kaposvár2008. március 14. - 2008. április 6.


Kaposváron a popzene kedvelői Bikini koncerten (márc. 31., 19:30, Városi Sportcsarnok) vehetnek részt, de ezen fellép többek között a Cotton Club Singers (márc. 27., 19 óra, Együd Árpád Művelődési Központ ) és a Kaposvári Honvédzenekar(márc. 26., 19 óra, Csiky Gergely Színház) is.
Különlegességnek számít, hogy a város sporteseményt is rendez a fesztivál idején: 5. K&H olimpiai futónapok címmel (ápr.6.,15 óra), a táv 3,2 km és a Kossuth térről indulhatnak a versenyzők.
A kiállítások kedvelői többek között az 50 éves a Somogyi Fotóklub (márc. 14. - ápr. 4., Együd Árpád Művelődési Központ), a Japán képző- és iparművészeti kiállítást (márc. 17. - ápr. 4., Művészetek Kincsesháza, Vaszary Képtár) és Fogarasi Éva natúrmontázs kiállítását (márc. 19. -ápr. 4., Együd Árpád Művelődési Központ) tekinthetik meg.
Április 4-én este fél 8-tól fesztiválzáró előadás lesz a Somogy TE folk- és táncszínháza előadásában a Csiky Gergely Színházban.

(Bővebb infó:Kaposvári Tavaszi Fesztivál)Győr2008. március 14. - 2008. március 30.


Győrben március 28-29-én rendezik meg a 9. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivált (19 órai kezdettel mindkét napon, Richter-terem), március 20-án pedig a Berlini Filharmonikusok hegedűseinek koncertje kerül megrendezésre (19 óra, Richter-terem).
Színházi programként Tavaszi táncgála (március 25., 19 óra, Richter-terem) és a Rómeó és Júlia (március 27., 19 óra, Richter-terem) is kellemes kikapcsolódást ígér.
Március 25-én Koós János és Dékány Sarolta dalos estjén vehetnek részt az érdeklődők, a Koós show a Rába Hotelben kerül megrendezésre, este 19 órától.

(Bővebb infó: Győri Tavaszi Fesztivál)Szombathely2008. március 15. - 2008. március 30.


A Szombathelyi Tavaszi Fesztivál rendezői sok programmal kedveskednek a gyermekeknek is, a fesztivál ideje alatt a "Nyuszifül" - családi játszóház (márc. 21., 9 óra, AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ) és a Csintekerintő játszóház - "Hímes tojás lészen" (márc. 22.,15 óra, Gyermekek Háza, MMIK) várja a kicsiket.
Március 20-án, este fél 8-tól a Savaria Szimfonikus Zenekar - Vivaldi: Stabat Mater, Pergolesi: Stabat Mater koncertjét hallgathatjuk meg (Bartók Terem), de igazi szórakozást ígér Az Upanisad Jazz zenekar koncertje (márc.27., 18 óra, Szombathelyi Képtár ) és a Muzsikás együttes Kodály Estek Országos koncertsorozata (márc.30., 18 óra, Bartók Terem) is.
A "Húsvéti szomszédolás" - "Mágikus Tojás" vándorkiállítás (márc. 22, 10 óra, Gyermekek Háza, MMIK) keretében nem feledhetjük a fesztivál ideje alatti jeles ünnepünket sem.
Szombathelyen kerül megrendezésre a 37. Dunántúli Függetlenfilm Szemle, melyre egész Dunántúlról érkeznek majd az amatőr filmes alkotók. (márc. 28-29-30, egész nap, AGORA Savaria Filmszínház).

(Bővebb infó: Szombathelyi Tavaszi Fesztivál)


Kapcsolódó cikkeink:
Vidéki tavaszi fesztiválok I. - A tavasz nem csak Budapesten kezdődik
Pénteken kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál (2008. március 14-30.)

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei