2008. április 15.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elhunyt Antal Imre - ismét eltávozott egy nagy nevettető

Az MTI információi szerint keddre virradóra 73 éves korában elhunyt a Szeszélyes Évszakok című műsort évtizedeken keresztül vezető Antal Imre. Csorba Mária - a Magyar Televízió sajtómenedzsere - elmondása alapján a művész temetéséről később intézkednek.

Antal Imre 1935. július 30-án született Hódmezővásárhelyen. Zenei tanulmányokat folytatott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, zongorajátékával komoly sikereket ért el.
A hatvanas évek végén került a Magyar Televízióhoz, ahol a "Házaspárbaj" és a "Halló fiúk, halló lányok" elnevezésű produkciókkal lett népszerű, később a szilveszteri adások felkonferálásával és gálaműsorok levezetésével aratott sikert a nézők köreiben. Legendás párost alkottak Kudlik Júliával, akivel számos műsort vezettek együtt.

1980-ban kezdte el sugározni a Magyar Televízió a "Szeszélyes Évszakok" adását, amelynek házigazdájaként megszámlálhatatlan mennyiségű viccel és geg-jelenettel szórakoztatta a nézőket. Peterdi Pál "Tücsök és Bogár" rovata a félreérthető apróhirdetésekkel azóta fogalommá vált és az idősebbek még jól emlékeznek a Tahi Tóth László, Gálvölgyi János, valamint Forgács Gábor alkotta részeges alakokra is. A műsor utolsó néhány évében csatlakozott a csapathoz Maksa Zoltán humorista is, ő a "Maksa Híradóval" vette ki részét a nevettetésből.
Sajnos a nézettség hanyatlása miatt a Magyar Televízió levette a képernyőről az Antal Imre nevével összeforrt szórakoztató magazint, ezután a műsorvezetőt depressziós időszak érte el. Munkanélküli televíziósként a megélhetéssel is gondjai akadtak.

2006-ban az egyik országos kereskedelmi televíziós csatorna feltámasztotta hamvaiból a "Szeszélyes Évszakokat" és elhagyva az utónevet, "Szeszélyes" címmel kezdte sugározni a láthatóan kritikán aluli kabarét. 2008. elején a művész egészségi állapotának megromlására hivatkozva végleg visszavonult a műsorvezetéstől.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei