2008. május 17.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Múzeumok Majálisa 2008. - kultúrát mindenkinek!

A május 17-18-i hétvégén tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Majálisa, melyen közel száz múzeum mutatkozik be jobbnál jobb programokkal, interaktív kiállításokkal, koncertekkel, tematikus történelmi túrákkal, és minden olyasmivel, amit csak egy múzeumlátogató kívánhat. Meg olyannal is, amire egyáltalán nem is számít.

Az egész családot, kicsiket és nagyokat egyaránt várnak erre az egyedülálló hétvégére, melyen találkozhatnak a kultúra szerelmesei. Ráadásul ezúttal nem a műemléképületekben, hanem a Nemzeti Múzeum Kertjében, erre a célra felállított sátrakban sorakoznak majd az ország különböző pontjairól érkező múzeumok képviselői, hogy informálják az érdeklődőket. Lehetőség nyílik restaurátorokkal, vagy művészettörténészekkel beszélgetni, a gyerekeknek pedig számos játékos programot szerveznek.

A két nap alatt a Múzeumkertbe látogatók száz különböző műfajú programon vehetnek részt, számtalan kézművessel találkozhatnak, és vásárolhatnak érdekes, hagyományőrző portékáikból. Iparművészek által tervezett ruhák és ékszerek is kitartóan keresik majd gazdájukat, sőt, az alkotók személyesen is jelen lesznek, hogy faggatni lehessen őket a készülési folyamatokról. Aki táncolni és mulatni szeretne, az is éppen jó helyen jár, hiszen olyan fellépők garantálják a jó hangulatot, mint a Kormorán, a Kaláka, vagy Póka Angéla. Bátrabbaknak sörsátor, visszafogottabbaknak kávézó áll rendelkezésére, hogy megpihenjenek a nagy forgatagban.

Bent a Nemzeti Múzeumban izgalmas, különleges tárlatvezetések várják főként a fiatalokat, de persze bármilyen korosztály élvezettel vehet részt a sétákon. A hétvégén kerül átadásra Az Év Múzeuma díj, valamint kiosztják a Vendégbarát Múzeum díjat is, de a látogatóknak is lehetősége lesz a véleménynyilvánításra: szavazhatnak ugyanis arról, hogy melyik múzeum programja tetszett a legjobban a két nap során.

Igazi majálishangulat, a kultúra támogatása, az ifjabb nemzedék terelgetése értékeink felé - ezt jelenti a Múzeumok Majálisa. Ezért érdemes május 17-én és 18-án szombaton és vasárnap reggel 9 órától 21 óráig mindenkinek ellátogatni a Múzeumkertbe, és a Magyar Nemzeti Múzeumba.

*


Múzeumok Majálisa 2008.
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum és a Múzeumkert
Időpont: 2008. május 17-18.
A belépés ingyenes!
Bővebb infó és részletes program: http://www.majalis.hu/muzeumokmajalisa

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei