2008. május 30.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Második Red Bull Ládaderbi - guruló csodapókok a Citadella tövében

Vigyázat! Immáron második alkalommal gurulnak a hegyről le különböző beazonosíthatatlan, ám annál mókásabb tákolmányok kerékkel. Fognak ülni bennük elszánt őrültek is, akik valami dudaszerű hangcsináló eszközt működtetnek majd, mindenki örömére. Valaki közülük pedig nyerni fog az eszement vállalkozással, nem is keveset.

A Red Bull Ládaderbi két különböző típusú embernek való: elsősorban azoknak, akik állandó jelleggel arról álmodoznak, hogy készíteni kéne valamit, amibe bele lehet ülni, lehetőleg minél viccesebben néz ki, kereke van, és jó esetben leér a Citadella aljáig. Másodsorban azoknak, akik mulatni szeretnének a fentebb említett csoport találékonyságán.

2008. június 1-én indul a derbi, melyen az egyszerűen csak ládáknak becézett járművek egy 611 méter hosszú pályán igyekeznek majd bizonyítani, hogy márpedig az ő, kemény munkával összehozott varázsládájuk a legtutibb. 2003 szeptemberében, vagyis öt évvel ezelőtt volt már egy ilyen rendezvény, ahol kreativitásból és eredetiségből ötösre vizsgáztak a résztvevők - és bizonyára nem lesz ez másképpen idén sem.

Öt fős zsűri dönt majd a verseny végén, s az értékelésben három szempont játszik majd kiemelt szerepet: a ládaverda ötletessége, vagyis hogy van-e rajta legalább wc-pumpa; a futam kivitelezésének eredetisége, és az indulást megelőző rövid bemutatkozó műsor hatásfoka; és végül, a gyorsaság, vagyis, hogy ki teljesíti leghamarabb egészben a távot. E három összetevőből alakul ki a végeredmény, mely az első helyezettnek egy különös guruló kalandot jelent (vagy ha ehhez nincs kedve, akkor választhatja a pénznyereményt is, ami 800.000 Ft). A második díj nem más, mint hogy az érintett csapat tagjai egyéni versenyzőként vehetnek részt egy valódi roncsderbin (avagy ez átváltható 500.000 Ft-ra), a harmadik helyezett csapat tagjai pedig kipróbálhatják, milyen egy igazi versenyautóban száguldani a Hungaroringen (vagy választhatnak ehelyett 300.000 Ft-ot).

A verseny különdíját elnyerő láda és tulajdonosai egy teljes évig gyönyörködhetnek járművükben - és nem csak ők, hanem bárki, hiszen a Közlekedési Múzeum állítja ki a legfurmányosabbnak ítélt művet.

Az eseményen a kedves nézők testközelből élvezhetik a féktelen gurulást, ráadásul mindezt teljesen ingyen. Lesz móka, lesz kacagás. Hát kell ennél nagyszerűbb vasárnapi program?

*


Második Red Bull Ládaderbi
Helyszín: Budapest, Citadella
Időpont: 2008. június 1.
Bővebb infó: http://www.redbull-ladaderbi.hu/

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Gergő 2008-06-01 20:59:31
Nagyon jó volt, nagyon jól éreztem magam és szuperek voltak a járgányok! :) Gratulálok a rendezőknek, és indulóknak, viszont a villámcsapást szenvedett nézőket nem irígylem, szerencsétlenek... :P
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei