2008. június 4.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Én és a kutyám - Kutyás életmódtábor

Közös nyaralást kínál kutyának és gazdinak az egyik kutyaterápiával-, oktatással- és neveléssel foglalkozó szervezet: a résztvevők megismerkedhetnek a kutyatartás, nevelés, és tanítás legújabb fortélyaival. A táborba elsősorban gyerekeket várnak, de a vállalkozó kedvű felnőttek is jelentkezhetnek kedvenceikkel.

Ez egy más lehetőség a szabadidő eltöltésére, mint ami évközben adódik, hiszen a gazdik egy héten át egész nap együtt lehetnek kedvencükkel, így elég intenzív kapcsolat jön létre ember és állat között.

A táborban a résztvevők többek között ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak. Megtudhatják például, hogyan kommunikálnak a kutyák, miért vannak félős ebek, továbbá melyik kutya agresszív és miért. Az egy hetes együttlét alatt néhány témát alaposabb részletességgel járnak körül, így például hosszabban lesz szó a magyar kutyafajtákról, és a különleges fajtákról is. A gyakorlatok és játékok között szerepel vetélkedő, akadályverseny, közös kutyasétáltatás, illetve kirándulás az ebekkel.

A táborba 12 éves kortól lehet jelentkezni, saját kutyával. Az ebnek hat hónapos kornál idősebbnek kell lennie, amúgy bármilyen fajtájú kutya részt vehet nemtől és mérettől függetlenül, egyetlen kikötés van szuka kutyák esetében, hogy nem lehetnek a tüzelési időszakban.

Stefan Siman, állatterapeuta és kutyatréner elmondta, hogy a tavalyi táborban volt olyan kutya, amelyik nem tudott pacsit adni, azonban a hét végére megtanulta. Egy másik "hebehurgya" kis pulit pedig sikerült rávenni arra, hogy egy mozgó járművön nyugton üljön. Nem csak a gazdik, hanem a kutyák is tanulhatnak és fejlődhetnek tehát a táborban, mindezt játékosan, úgy, hogy közben mindenki nagyszerűen érezze magát.

*


Helyszín: Mezőnagymihály, 4Tappancs - Kutya-Tanya
Időpontok:
1. csoport 2008 július 13-19.
2. csoport 2008 július 20-26.
Részvétel díja: 30.000 Ft
Elhelyezés: sátrakban
Ellátás: reggeli, meleg ebéd, vacsora
Bővebb infó: http://www.4tappancs.hu/

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei