2008. június 5.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Veszélyben a Zöld Pardon és a Café del Rio

Évek óta megy a vita a szabadtéri szórakozóhelyek, valamint a lakosság között arról, hogy mennyire lehet hangos a zene, hány részeg fiatal randalírozik hajnalban, és mennyi szemetet hagynak hátra maguk után. A harmadik kerületiek részben sikerrel tiltakoztak a Sziget Fesztivál miatt, ennek eredményeképpen alaposan átszervezték a programsorozatot. Most úgy néz ki, a Petőfi-híd budai hídfőjénél található két szórakozóhely felett magasodik a bezárást szimbolizáló bárd.

Sölch Gellért önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón ismertette azt az intézkedési tervet, amelyet Újbuda lakóinak tiltakozása miatt készítettek el. A kerthelyiségek tavasztól őszig fogadják vendégeiket elkerített helyen zenével, bárral és táncparkettel, csakhogy rendszeresen fordul elő a környéken található házak parkolóiban autórongálás, hangoskodás és időnként verekedés is.

A képviselő a tájékoztatón elmondta, hogy nem elsődleges céljuk a bezáratás, amennyiben meg tudnak egyezni a tervezetben megfogalmazottak betartásáról, továbbra is működhet a két szórakozóhely. Elsősorban folyamatos zajszintmérés, a környék heti négyszeri takarítása, közterületi alkoholfogyasztást tiltó táblák kihelyezése és nagyobb rendőri jelenlét szerepel a dokumentumban, ezek mind a terület lakosainak és az áthaladóknak a nyugalmát hivatottak szolgálni.

Nem tétlenkedtek azonban a Zöld Pardonnál és máris sajtófelhívásban válaszoltak a lakók vádjaira, valamint az intézkedési tervre. A leírtak alapján már meg is vásárolták a zajszintmérő készüléket, hogy nyitva tartásuk idején ellenőrizni tudják, nem lépik-e át a megengedett határértéket, ezen felüllépéseket tettek egy biztonsági szolgálat alkalmazására, amely a környező utcákon járőrözne és saját térfigyelő rendszert is telepíteni kívánnak.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei