2008. június 11.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Apák Napja Fesztivál - június harmadik vasárnapja az édesapáké

Június 15-én sok apa titkos vágya teljesül: végre a figyelem középpontjába kerülhetnek, hiszen ekkor rendezik meg az Apák Napját Budapesten, a Feneketlen-tónál. Három szervezet: a JÓL-LÉT Alapítvány, a Mentsük meg a férfiakat Mozgalom és a csakjohírek.hu Optimista Portál áll a rendezvény hátterében, s a szervezők remélik, hogy ezáltal is erősíthetik a családi kötelékeket.

Változatos programok és híres apukák várják a családokat, s akárcsak tavaly, idén is megtisztelik jelenlétükkel az eseményt művészek, írók és sportolók, akik egyetértenek az egyik célkitűzéssel: hogy az Apák Napja ünnepnapként a magyar köztudatban is élő legyen. Ezen kívül lesznek pódiumbeszélgetések, Apaolimpia, Egészségsziget, és aikidó bemutató is, sőt, akinek kedve van hozzá, grafológiai tanácsadáson is részt vehet.

A gyermekeknek rajz-, és fogalmazás versenyt rendeznek, "Az én Apukám" címmel, melyen a kicsik kifejezhetik édesapjukhoz való kötődésüket. És itt még mindig nem értünk a programok végére, hiszen lesz pelenkázóverseny, kézműves foglalkozás, sőt egy szerepcserés játék is, melynek címe "Nem férek a bőrödbe". Mindemellett rengeteg ajándék, nyeremény és meglepetés is várja a résztvevőket.

Az esemény fővédnöke Süveges Gergő, a rendezvény céljai pedig igen nemesek: erősíteni próbálják például a férfiak szülői szerepvállalását, mint a nemek tényleges (esély)egyenlőségének zálogát, továbbá növekedésre kívánják serkenteni a társadalmi, valamint az egyéni tudatossági és felelősségvállalási szintet.

További információ a job@jol-let.com címen, vagy a (061)319 0331 telefonszámon kérhető.

*


Forrás: Országos Sajtószolgálat (OS)

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
dody 2008-06-12 10:08:38
szülői szerepvállalás? erről "beszélni" kell?! ezt nem "gyakorolnikell?!" mert nekem még így tanították a Szüleim, hogy ez így természetes! vagy én nem is "ebben a korban élek?" ha túl "rozsdásak" az elképzeléseim, legyetek szívesek, homályosítsatok fel az éppen időszerű "trendiről!" előre is köszönöm, dody.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei