2008. június 20.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Hupikék szülinap - törpös kiállítások Európaszerte

50. születésnapjukat ünneplik Aprajafalva lakói: a Hupikék Törpikék félszáz évesek lettek, ebből az alkalomból rendeznek figyelemfelkeltő kiállításokat és akciókat törp-témában. A rendezvénysorozat az UNICEF jótékonysági programjával kapcsolódik össze.

Senki se lepődjön meg, ha június 20-án és 21-én háromalmányi magas fehér törpszobrocskákkal találkozik Budapesten - bárhol felbukkanhatnak, és csak arra várnak, hogy valaki zsebre vágja, haza vigye, és kedve szerint kipingálja őket. A nyakukban kis prospektust viselnek majd, melyben mindenki egy üzenetet talál: Légy kreatív és fess be minket kedved szerint! A legeredetibb szobrok alkotói pedig törpikés ajándékokat kaphatnak.

Azonban készülnek ezeknél tízszer nagyobb törpikék is, melyeket egy-egy magyar híresség tervez, s elárverezik majd őket az év folyamán. Az ebből befolyt összeget az UNICEF fordítja a rászoruló gyerekek segítésére.

A törpökből kiállítás is nyílik, Budapesten június 20-án és 21-én a T-Com Gyerekszigeten, Óbudán, ahová a belépés ingyenes lesz. A különleges tárlat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szól, és több mint 50 "törpös" játék is található majd itt az ifjú rajongók számára. A kicsi figurákat meg is lehet vásárolni a gyermekeket világszerte támogató nemzetközi szervezet számára.

A törpikéknek saját honlapjuk is lesz, amelyen az 50. születésnapjukra kitalált minden akció és esemény elolvasható.

Az európai turnét egy Törpléghajó is követi majd, így az apróságok nem csak a Földön, hanem a levegőben is feltűnnek majd. Ha az időjárás engedi, a léghajó a városok felett fog elszállni, és ráadásként még két embert is tud szállítani, akik a levegőből fedezhetik fel az elrejtett törpöket.

A belga képregények összes karaktere közül a törpök az egyetlenek, amelyek világhírűvé váltak. Szellemi atyjuk Pierre Culliford, azaz Peyo, aki először alkotta meg türkizkék ceruzájával a kis manócskákat. Eredetileg csak mellékszereplőnek szánta őket, de óriási sikert arattak és ma annyira népszerűek, hogy az animációs forma mellett játékfilmszereplővé is válnak majd.

*


Helyszín: Gyerek Sziget
Időpont: 2008.június 20-21.
Honlap: www.happysmurfday.com

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei