2008. július 4.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Összeáll az ABBA - egy mozizás erejéig

Együtt jelenik meg a legendás zenekar a Mamma Mia! című musical-mozi vetítésén, melyet Stockholmban tartanak. A 25 évvel ezelőtt feloszlott csapat leszögezte: nincs szó arról, hogy ismét közös zenélésbe kezdenének, csupán a filmre "váltottak közösen jegyet". Phyllida Llody alkotása, melynek magját 18 ABBA dal adja, nálunk is hamarosan a mozikba kerül.

Csak hogy ne örüljenek korán a rajongók: valóban csak a moziban kerülnek ismét egymás mellé híres-neves kedvenceik, viszonyuk ugyanis már régen nem olyan jó - Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad és Agnetha Fältskog harmonikus kapcsolata a hetvenes évek homályába veszett, és nagyon úgy tűnik, hogy ezen semmi sem változtathat.

A musicalt, amelyből most elkészült a filmes változat, eredetileg az ABBA férfitagjai jegyzik, a legújabb átdolgozásban pedig nem kisebb nevek bukkannak fel, mint Pierce Brosnan, vagy Meryl Streep. A siker ilyen formán szinte garantált, még akkor is, ha a színésznő korábban nem vállalt ehhez hasonló énekes-szerepet, és Brosnant is jobban el tudjuk képzelni öltönyben, pisztollyal a kezében Bond-oskodni, mint hawaii ingben és rövidnaciban apajelöltet alakítani. Pedig most megpróbálják.

A sztori egyszerűen kedves, vagy ha úgy tetszik, kedvesen egyszerű: adott egy menyasszony, egy anyuka, és három lehetséges apajelölt egy görög szigeten, no meg persze rengeteg zene. Mi sülhet ki ebből? Csak jó, mármint ha az egész a filmvásznon történik. Nyomozás, lebukások, kínos pillanatok, és remek muzsikák várják majd a nézőket a moziban, Magyarországon július 17-től.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei