2008. július 23.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

VII. Országos Kovácstalálkozó - vassal varázsolók Vésén

Tűzzel és vassal dolgoznak, és nagyon, nagyon erősek. Nagyjából ezek jutnak eszünkbe, ha egy kovácsra gondolunk, ma, 2008-ban. Ez az ősi mesterség azonban megérdemli, hogy közelebbről is megismerkedjünk vele, és művelőivel, akik bizony még manapság is szép számmal akadnak. Erre nyújt kiváló lehetőséget az Országos Kovácstalálkozó, mely július 26-án kerül megrendezésre Vésén, s idén a reneszánsz jegyében telik.

Hetedik alkalommal kalapálnak Vésén a kovácsmesterek, mégpedig azért, hogy megnyerjék a versenyt: mindannyian egy reneszánsz korabeli kopogtatót készítenek majd, melyet a zsűri értékel. Mindegyik kopogtató ott helyben készül, a látogatók akár végig is nézhetik a mesterek küzdelmét a vassal. De aki arra kíváncsi, hogyan kell egy lovat szakszerűen megpatkolni, annak sem kell csalódnia, ugyanis többek között ezt is bemutatják majd a közönségnek.

Természetesen lesz kiállítás is a kovácsmesterek által készített munkákból, melyek közül némelyiket meg is vásárolhatják az érdeklődők. Mindemellett számtalan színes programmal várják a Vésére látogatókat: a valódi vásári forgatagban gólyalábasok és mutatványosok is feltűnnek, sőt, Toma és Csapata igazi középkori játékokkal ismerteti meg a nézőket.

Délelőtt 11 órától folyamatos nyüzsgés lesz a színpadon is: fellép többek között a Riverside Big Band, bemutatót tart a Somogy Táncegyüttes, illetve a Papilio Podium zászlóforgatói, de szórakoztatja majd az egybegyűlteket az Új Helikon - Reneszánsz Zenei Műhely koncertje, este pedig a Hooligans csap a húrok közé. Tizenegy órától a nézők megtekinthetik a TűzFészek - Akrobatikus Tűzzsonglőr Show-t, majd éjfél előtt fél órával tűzijáték zárja a találkozót.

Részletes program:

10.00 Megnyitó
10.30 Program ismertetése
11.00 Figura Ede - Madárijesztő szerelem
12.00 Amatőr csoportok fellépése
13.00 Riverside Big Band
14.00 Somogy Táncegyüttes
15.00 Reny & David
16.00 Nagykanizsai Gólyalábasok
17.00 Papilio Podium zászlóforgatóinak bemutatója
17.15 Új Helikon - Reneszánsz Zenei Műhely koncertje
17.45 Fekete Hollók Rendje - Reneszánsz táncbemutatója
18.00 Ametiszt Tánccsoport hastánc bemutatója
19.00 Párok összekovácsolása, eredmény hirdetés
21.00 Hooligans koncert
23.00 TűzFészek - Akrobatikus Tűzzsonglőr Show
23.30 Tűzijáték


***


Helyszín: Vése, Kovácsmúzeum, 8721 Vése, Erzsébet u. 6.
Időpont: 2008. július 26.
Bővebb infó: www.vese.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei