2008. július 26.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Street Genius - Londonban buli lesz a kultúra

Ötvennégy, 16-19 év közötti fiatal londoni művész improvizatív műsort, színpadi táncot, zenés és filmes produkciókat mutat be a közönségnek decemberben két színhelyen Londonban, a Tate galériában és a Southbank kulturális központban. A rendezvénnyel a kultúrát kívánják népszerűsíteni.

Huszonnégy különféle szervezet kezdeményezésére indították el a "Street Genius" (Utcazseni) elnevezésű kampányt a SOWF tömörülés égisze alatt, amelynek célja, hogy az egyébként a kultúra iránt nem érdeklődő, London környéki fiatalokat is becsábítsák ilyesfajta programokra. A közös sajtótájékoztatón a Southbank Centre vezetője, Michael Lynch, és a Tate igazgatója, Nicholas Serota pólókat és egyéb reklámtárgyakat adott át a jelentkező kamaszoknak, amiket a fényképezések során büszkén viseltek új tulajdonosaik.

Az ötlet három évvel ezelőtt fogalmazódott meg, és a hosszú előkészítést követően mostanra jutottak addig, hogy ténylegesen beindítsák a programot. Ehhez 1,8 millió fontot (félmilliárd forintot) biztosított az állam. Lynch elmondása szerint korábban szomorúan figyelték azt a jelenséget, miszerint csak a turisták és az idősebbek tekintettek meg egy-egy kiállítást, hallgattak meg kulturális előadásokat, a fiatal generációt nem igazán kötötték le ezek a dolgok. Ezen szeretnének változtatni és amennyiben jól sikerül a kampány, kiszélesítik a kezdeményezés hatókörét.

Hazánkban még várni kell hasonló projekt összehozására, kisebb, elszigetelt tehetségkutatókon kívül kevés olyan nyilvános lehetőségük van a tinédzsereknek, ahol legálisan mutathatják be művészetüket, kulturális tudományukat.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei