2008. szeptember 12.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kulturális Örökség Napja Csömörön

A Budapest 16. kerületének szomszédságában elhelyezkedő kedves kis község, Csömör kínál szeptember 20-án izgalmas programokat a reneszánsz jegyében. Ekkor rendezik ugyanis a Kulturális Örökség Napját, a Petőfi Sándor Művelődési Ház udvarán és a Színházteremben.

15 órától az Aranyszamár Színház előadásában megtekinthetik a Mátyás mesék című előadást, majd ezt követően kézműves bemutatók és foglalkozások lesznek, melyeken kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatják a gyöngyözés, és csuhézás mesterségét, illetve alkothatnak textilből, de egyéb érdekességek is várják az érdeklődőket. Mindemellett egész délután és este bemutatót tartanak régi falusi süteményekből, és természetesen vásárolni is lehet majd a finomságokból.

A Könyvtárban egy kiállítás lesz megtekinthető, A reneszánsz szellemisége címmel, melyen a témához kapcsolódó könyveket és internetes honlapokat mutatnak be, de a Falumúzeum is látogatható lesz, mely érdekes ismeretekkel gazdagíthatja az érdeklődőket.

18 órától a Mátyás Király Általános Iskola diákjai adják elő a Légy jó mindhalálig című musicalt, ezt követően pedig, fél 9-es kezdettel a Hetedhét zenekar koncertezik, illetve táncházat tartanak, melyen moldvai táncokat tanít Gyurka Fábián.

Az egész délutáni programra a belépő ára 500 Ft/fő, de családi jegyet is lehet váltani, mely 4 főig: 1.500 Ft-ba kerül. A gyerekeknek 3 éves korig ingyenes a belépés. A musical megtekintése és a táncház ingyenes, azonban a szervezők adományokat örömmel elfogadnak, melyet a jövő évi rendezvény finanszírozására fordítanak.

***


Kulturális Örökség Napja - Csömör
Helyszín: Csömör, Petőfi Sándor Művelődési Ház
Időpont: 2008. szeptember 20.
Jegyárak: 500 Ft
Családi jegy: 1500 Ft
Bővebb infó: www.psmhcsomor.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei