2008. szeptember 19.Kristóf Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Beugró - ismét képernyőn!

Szeptember közepén a televíziózás egyik legérdekesebb műsora indult ismét útjára a M1-en, ahol a színészet, az improvizálás, és a közönség végre minden feszélyezettségtől mentesen találkozhat egymással. A tavasszal, az egyik kereskedelmi csatornán megszűnt Beugró című műsort a közönség nem engedte eltemetni: páratlan összefogás keretében feltámasztották.

Amikor tavaly szilveszterkor a Beugró debütált, mindenki kíváncsian várta a folytatást, hiszen az est egyik legjobban sikerült műsorra lett. Aztán tavasszal végre ismét képernyőre került, és hetente egyszer, fél órában Rudolf Péter, Pokorny Lia, Kállói Molnár Péter és Szabó Győző szinte azonnal státuszt teremtettek.

A Beugró voltaképpen kísérlet arra, hogy a színészet és a közönség köré épült falat lebontsa. A négy művész adott feladatokra improvizál, és a lehetőségek egész tárháza rendelkezésükre áll, de persze vannak "szabályok", amik még élvezetesebbé teszik az egy-két perces előadásokat. Az egyik feladatban, aminek Zsebszöveg a neve, a színészek kapnak egy adott szituációt, és húzniuk kell néhány kártyát, amiknek a jelenet alatt fontos szerepe van. A rögtönzés elkezdődik, és amikor megszólal egy csengő, akkor az egyik színésznek elő kell húznia az egyik kártyát, és beleépítenie a jelenetbe. A kártyákon a jelenet tartalmától teljesen eltérő szöveg van, és ez teremti meg a komikumot, de ami még ennél is fontosabb: a színésznek reagálnia kell az új szövegkörnyezetre, ami az improvizálás lényege.

Ez csak egy, a sok-sok izgalmas játék közül, és a már említett négy színész remekül helytáll hétről-hétre, megmutatva mesterségük titkait, és saját identitásukat, mely minden igazi színészben ott szunnyad. Nem tudom, hogy milyen szempontok alapján választották ki őket, de nem hinném, hogy az ismeretség, és a népszerűség mérvadó lett volna, hiszen két vendégszereplő is eljött a műsorba, és bizony alul maradtak négy társukkal szemben, akinek a kisujjában van a mesterség, a humor, és az improvizálás.

A tavaszt igazi szenzációként élte meg a Beugró, még a lehetetlen műsoridő ellenére is (pénteken körülbelül 23 órakor kezdődött), de a kereskedelmi csatorna, melyen futott, mégis levette nyár elején a programjáról, és nem is kívánta azt ősszel folytatni. Az új arculatba nem fért bele, valószínűleg valamelyik népszerű amerikai sorozat, vagy egy újabb saját, "magas színvonalú" produkció taszította a mélybe, de tény, hogy a Beugrót megszüntették.

Ám a népmeséken edződött magyar ember ezt nem engedte. Úgy tűnik, nem butultunk bele teljesen saját felhígult tv-nézési szokásainkba, és mikor kiderült, hogy a Beugró végleg lehúzza a rolót, megkezdődött a magyar televíziózás egyik legnagyobb vállalkozása: a nép összefogott, és feltámasztotta a műsort. Nyáron őrületes kampányolásba kezdtek a rajongók, soha nem látott, hatalmasra duzzadt petíciók keringtek az internet sztrádáin, és minden erőfeszítést megtettek, hogy a műsor újra képernyőre kerülhessen, új részekkel, új feladatokkal.

A magyar ember kitartó, és törekvésének gyümölcse édes, mint a méz. Az M1 úgy döntött, hogy átveszi a műsort; hogy milyen érdekek találkoztak egymással, az minket nem érdekel, a lényeg az, hogy újra képernyőre kerül a Rudolf-Kállói-Pokorny-Szabó négyesfogat Novák Péter irányításával, aki a Beugró műsorvezetője, és aki legtöbbször a fal mellett görnyedezik a röhögéstől. Nem nevet, hanem egyszerűen röhög. Ez szerintem mindenen túlmutat, és tökéletesen jelzi a műsor szellemiségét, melynek mi is részesei lehetünk ismét, hétről-hétre, szombat esténként. Mint a népmesékben: a jó elnyeri jutalmát, a rossz meg méltó büntetését. Mondjuk egy amerikai sorozatot. Vagy egy halat a tortára.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2008-01-17

Írt kommentek:

17 db

zsike 2008-10-05 17:41:32

Egyszerűen imádom őket, szó szerint végigröhögöm a műsort.
Fantasztikusan tehetséges a négy...bocsánat Novák Péterrel együtt
öt előadó. Zseniális az alakításuk minden alkalommal .
Szívből örülök, hogy " feltámadtak". Szeretném, ha még sokáig
nevethetnék velük!!!

Csatlakozott:

2008-09-24

Írt kommentek:

37 db

katika 2008-10-02 19:53:21
Nagyon szeretem nézni,csodálatosak szinészeink!!!
nem
regisztrált
vendég009 2008-10-01 15:45:32
Jajj erről már magam is írtam, és örülök, hogy más is ír a Beugró visszatértéről, mert tényleg nem hétköznapi, ahogy összefogott a "nép":)
Remélem, még jóideig műsoron marad:)
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei