2008. október 23.Boczán Edina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Indul a Zeneakadémia felújítása

Október 22-én került sor a "Liszt Ferenc Zeneakadémiája, az európai felsőfokú zenei oktatás megújuló központja Budapesten" című projekt támogatási szerződésének ünnepélyes aláírására. A Zeneakadémia életében új fejezetet nyitó dokumentumot a Zeneakadémia rektora, a Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága főigazgatója, valamint az oktatási és kulturális miniszter látta el kézjegyével.

Szimbolikus helyszínen, a Zeneakadémia Nagytermében került sor 2008. október 22-én, Liszt Ferenc születésének 197. évfordulóján a "Liszt Ferenc Zeneakadémiája, az európai felsőfokú zenei oktatás megújuló központja Budapesten" elnevezésű kiemelt projekt támogatási szerződésének aláírására. A megállapodás értelmében a Zeneakadémia közel 10 milliárd forint európai uniós forrásból és több mint egy milliárd forint önrészből kezdheti meg infrastruktúrája régóta esedékes rekonstrukcióját.A felújítási projekt indulását jelentő szerződést a Zeneakadémia részéről dr. Batta András rektor, az Oktatási és Kulturális Minisztérium részéről dr. Hiller István miniszter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség részéről pedig Mosonyi Balázs, a Regionális Fejlesztési programok Irányító Hatósága főigazgatója írta alá. Az ünnepi eseményen a Zeneakadémia rektora kiemelte: "Történelmi pillanat ez a Zeneakadémia életében. Kezdetét veheti az a nagyszerű folyamat, melynek eredményeként nemcsak ez a gyönyörű szecessziós épület, hanem az intézményben folyó oktatás és hangversenyélet is megújulhat."

Hiller István kihangsúlyozta: "Történt valami nagyszerű: tekintélyes és befolyásos emberek fogtak össze határainkon kívül és belül a legkülönbözőbb területekről a Zeneakadémia felújításáért. Ez a projekt összehozta és behozta az embereket az Akadémiára - jelképesen és a valóságban is." Mosonyi Balázs hozzátette: "Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a fővárosban olyan projektek kapnak támogatást, amelyek túlmutatnak egy városon, mert egy egész ország, egy nemzet ikonszerű intézményei. A Zeneakadémia nemcsak a budapestiek ügye, hanem minden magyar zenebaráté." A rendezvény zárásaként Hiller István, Mosonyi Balázs és Batta András a Zeneakadémia közel 120 éves emlékkönyvét aláírásukkal látták el.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei