2008. október 28.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Jobb velünk a világ - Fogyatékosok az egészségesekért

Magyarországon egyedülálló eseményre várják a közönséget november 14-én a budapesti Papp László Sportarénába. Az értelmi sérült emberekből álló Nemadomfel Együttes kezdeményezésére népszerű hazai sztárok adnak jótékonysági koncertet árva gyerekek javára. Az esten mások mellett fellép Presser Gábor, Rúzsa Magdi, Caramel, Kiki, Mészáros Árpád Zsolt, Révész Sándor és Miller Zoltán.

A koncert teljes bevételét az otthontalan gyermekeket támogató Dévai Szent Ferenc Alapítvány kapja - tájékoztatta kedden a Független Hírügynökséget Várkonyi Attila, a rendezvény egyik házigazdája.

Első alkalommal fordul elő Magyarországon, hogy az egyik hátrányos helyzetű csoport a másiknak kíván segíteni, foglalta össze a jótékonysági koncert lényegét Várkonyi Attila. Az est házigazdája hangsúlyozta: az értelmi sérült emberekből álló Nemadomfel Együttes kezdeményezésére jön létre az egészséges árva gyerekeket segítő novemberi koncert. Várkonyi Attila óriási fegyverténynek nevezte, hogy olyan népszerű hazai sztárok álltak a nemes ügy mellé, mint Presser Gábor, Rúzsa Magdi vagy Caramel.

A Nemadomfel Együttes mellett, olyan muzsikusok lépnek színpadra november 14-én, mint Kiki, Novák Péter, Mészáros Árpád Zsolt, Révész Sándor, a 4For Dance, Miller Zoltán, a Salsamor Táncegyüttes, a Gördülő Tánccsoport, Kállay Bori és Jazz and More Kórus. Az est két házigazdája Vitray Tamás és Várkonyi Attila.

A zenei programok mellett, fotókiállítás és vásár is várja az érdeklődőket már délután négy órától. A fogyatékosok által készített ajándéktárgyakat, kézműves termékeket, szőnyegeket, gyöngyből készült ékszereket a helyszínen megvásárolhatják a segíteni vágyók. A vásár és a koncert teljes bevételét ugyanis a Böjte Csaba által vezetett, Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő csaknem ezerötszáz árva támogatására, egy új otthon létrehozására fordítják a szervezők.

A koncertre szeptember közepétől már kaphatók jegyek. Az elmúlt csaknem másfél hónapban négyezer belépő kelt el. A szervezők abban bíznak, hogy november 14-én teltház lesz a Papp László Sportarénában, hogy minél nagyobb támogatás jusson a rászorult otthontalan gyermekeknek, hangsúlyozta Várkonyi Attila.

A rendezvény fővédnöke, a hivatalban lévő köztársasági elnök felesége Sólyom Erzsébet, védnökei pedig a már leköszönt köztársasági elnökök feleségei: Göncz Árpádné és Mádl Dalma, akik mindhárman személyes ügyüknek tekintették, hogy a kezdeményezés mellé álljanak.

Részletes információ a jótékonysági koncertről a www.jobbvelunkavilag.hu oldalon olvasható.

***


Jobb velünk a világ
Helyszín: Budapest Papp László Sportaréna
Időpont: 2008. november 14.
Jegyár: 2500 Ft
Kedvezményes jegyár (nagycsaládosok, fogyatékos személyek, diákok, nyugdíjasok): 1200 Ft
Támogatói jegy: 5000 Ft
Kiemelt támogatói jegy: 10000 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei