2008. október 31.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Munkácsy, Aba-Novák és Vaszary művek kalapács alatt

Festményritkaságokat is elárvereznek a BÁV Aukciósház novemberi árverésén. November 11-én, 12-én, és 13-án az antik ékszerek mellett, többek között Munkácsy Mihály Pillanatnyi fölhevülés, Aba-Novák Vilmos Körhinta és Vaszary János Lány feketében című festménye is kalapács alá kerül - tájékoztatta csütörtökön a Független Hírügynökséget a BÁV Aukciósház.

A BÁV novemberi aukcióján a Munkácsy, Aba-Novák és Vaszary alkotások mellett, Mendnyánszky László, Péli Tamás, Rippl-Rónai József és Zichy Mihály munkákat is elárvereznek.

Munkácsy Mihály egyik korai zsánerképe, a Pillanatnyi fölhevülés vagy másik nevén Párbaj című képe. Aba-Novák Vilmos Körhinta című festménye pedig a művész cirkuszos sorozatának kiemelkedő darabja. Igazi csemegének ígérkezik Vaszary János festménye, a Lány feketében. Az eddig lappangó alkotás minden valószínűség szerint a Vaszary-család egyik tagját ábrázolja.

A művészeti aukción várhatóan ugyancsak nagy érdeklődésre tart majd számot Mendnyánszky László tájképe, az Esti fények a folyóparton című alkotása, valamint Péli Tamás, Rippl-Rónai József és Zichy Mihály munkái.

Az árverésen kalapács alá kerül többek között egy gyémánt- és türkizkövekkel díszített aranyszelence, valamint ritkaságnak számító Zsolnay-kerámiák és Tevan Margit ritkaságok.A novemberi aukción licitálni lehet majd egy Mephistót ábrázoló bronzszoborra is, amelyet Jacques Louis Gautier készített a 19. század második felében.

Az aukció alkotásait az érdeklődők vasárnaptól november 9-ig tekinthetik meg a BÁV Aukciósházban (Budapest, 1052, Bécsi u. 3.). Az aukciót november 11-én, 12-én és 13-án délután ötkor 17.00 órakor tartják ugyanott.

***


Helyszín: BÁV Aukciósház (Budapest, 1052, Bécsi u. 3.)
Időpont: 2008. november 11-13.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei