2008. november 6.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

50 éves a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes - Jubileumi est

Jubileumi előadással várja a közönséget vasárnap este a Művészetek Palotájában az idén 50 éves Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes. Az alapító művészeti vezető, Tímár Sándor elmondta: olyan táncosok is fellépnek majd a Fesztivál Színházban, akik már 1958-ban is az együttes tagjai voltak. A jubileumi előadás vasárnap este hét órakor kezdődik a Művészetek Palotájában.

Nagyon gazdag ötven év áll a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes mögött, mondta el érdeklődésünkre Tímár Sándor. Az alapító művészeti vezető hangsúlyozta: ténykedésének első időszakában alakította ki azt az új pedagógiai módszert, amire később a táncház mozgalom is épült. Emellett, Tímár Sándor a koreográfiai újítások közé sorolja, hogy a népzenei feldolgozások mellett, Bartók és Kodály muzsikájára is készültek táncestek. Ezt a szellemiséget követi mindmáig a táncegyüttes, tette hozzá az alapító.

A kezdetben 30-40 táncossal indult együttes, idézte fel az egykori művészeti vezető. Később diszkókból és szó szerint az utcáról is toborozták a táncosokat, emlékezett Tímár Sándor, aki 22 éven keresztül vezette a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttest. Az elmúlt ötven évben több százan megfordultak az együttesben, mondta el kérdésünkre válaszolva a koreográfus. Vasárnap este az egykori táncosok közül is sokan színpadra lépnek majd, tette hozzá.

***


Jubileumi est - Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes
Helyszín: Művészetek Palotája
Időpont: 2008. november 9. 19:00
Jegyárak: 600 Ft, 1500 Ft, 2200 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei