2008. november 7.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Két éves a Csillagszálló kulturális utcalap

Kiállítással és koncertekkel ünnepli jövő héten kedden este második születésnapját a Csillagszálló kulturális utcalap. A budapesti Gödör Klubban este hatkor nyíló tárlaton a kortárs képzőművészek munkái mellett, ismeretlen alkotók munkáit is kiállítják. Este nyolc órától pedig a Lidérc, a Bardo és a Grand Hotel Budapest ad koncertet a Gödörben.

Két évvel ezelőtt, október elején jelent meg először a Csillagszálló. Az Oltalom Karitatív Egyesület első kiadványában többek mellett, Cserna-Szabó András, Jónás Tamás, Karafiáth Orsolya, Bacher Iván, Nagy Bandó András írásait olvashatták a lap vásárlói. A havonta megjelenő kulturális folyóirat az utcai szakzsargonból kapta a nevét, a "Csillagszálló" vendégei mindazok, akik a szabad ég alatt töltik az éjszakát.

Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989-ben jött létre, a szociálisan kiszolgáltatott, vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévők támogatására. A szervezet több intézményt is működtet hajléktalanok megsegítésére. A folyóirat létrehozásával egy újabb fórumot teremtett az egyesület a kiszolgáltatott emberek támogatására. Az újság árusítása ugyanis nem csak munkalehetőség a hajléktalanok számára, hanem alkalom a kapcsolatfelvételre, önmaguk elfogadtatására.

A Csillagszálló második születésnapi ünnepsége összekapcsolódik az Utca 2008 kiállítás megnyitójával. A szervezők a tárlatra műfaji és technikai megkötöttség nélkül válogattak olyan műveket, amelyeket a mindennapi utcakép ihletett. Az Oltalom Karitatív Egyesület nyílt pályázatára, a pályakezdő és elismert kortárs képzőművészek mellett közvetlenül az "utcáról" is bekerültek alkotók. A csaknem harminc kiállító között lesz másfél éve budapesten élő külföldi fotós, kiskorú pályakezdő, ajkai amatőr festő és textiltervező iparművész is.

A kiállításról rendhagyó módon nem katalógus jelenik meg, hanem az érdeklődők a Csillagszálló novemberi számában nézhetik meg a műveket. A kulturális utcalap legfrissebb kiadványában kortárs írók és költők reflektálnak a képzőművészeti alkotásokra.

További információ a rendezvényről és a kétéves kulturális utcalapról a www.oltalom.hu oldalon olvasható.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei