2008. november 11.Oroszlán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Farmland - Európai internetes játék az állatokért

Az Európai Bizottság internetes játékot hozott létre, amely a tervek szerint az állatokkal való humánus bánásmódra tanítja a gyerekeket. A Farmland nevű játékban a gyerekek teljesítik a feladatokat, hogy végül jó gazdává vagy tudatos vásárlóvá váljanak. A játékot elsősorban a 9-12 éveseknek szánják, és készítettek egy tanári segédkönyvet, hogy iskolákban is alkalmazhassák a programot.

A "Farmland" ötlete akkor született, amikor a 2004-es madárinfluenza-esetek után sok iskolás gyerek leveleket és rajzokat küldött az Európai Bizottságnak, hogy védjék meg az állatokat a kényszervágásoktól. A játék azt próbálja elmagyarázni a gyerekeknek, hogy bár tenyésztünk, szállítunk és levágunk állatokat, vannak szabályok, amelyek biztosítják, hogy humánusan bánjanak velük.

A játék alapja az állatoknak járó öt szabadság: a szomjazástól, éhezéstől és alultápláltságtól való szabadság, a kényelmetlenségtől való szabadság, a fájdalomtól, sérüléstől és betegségtől való szabadság, a normális viselkedés szabadsága, és a félelemtől és szorongástól való szabadság.

A gyerekek választhatnak, hogy gazdákként játszanak, vagy vásárlóként. Előbbi esetben megfelelően kell tartani az állatokat, utóbbiban tudatos vásárlónak nevelik a játékosokat.

A játék egyelőre kilenc nyelven működik: angolul, franciául, németül, görögül, spanyolul, olaszul, hollandul, lengyelül és svédül. A nyelveket földrajzi alapon választották ki, hogy az Európai Uniót a lehető legjobban lefedje, kelettől nyugatig és északtól délig. Érdeklődés esetén az összes uniós nyelvre lefordítják a játékot.

A játékot a november 10. és 16. között először megrendezett Európai Állatorvosi Héten mutatták be. Több uniós tagállam és nemzetközi szervezetek érdeklődtek már a program iránt.

A játék elérhető a www.farmland-thegame.eu oldalon.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei