2008. december 7.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Átadták pénteken a Prima Primissima díjakat

Pénteken este átadták a Prima Primissima díjakat a Művészetek Palotájában. A magyar szellemi élet, a kultúra, a tudomány és a sport képviselői hatodik alkalommal részesültek elismerésben. Ebben az évben is tíz kategóriában adták át az elismeréseket.

A Prima Primissima díjat Demján Sándor üzletember és a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöksége alapította 2003-ban. Ebben az évben is tíz kategóriában adták át az elismeréseket.

A magyar irodalom kategóriában Csoóri Sándor, író, költő vehette át az elismerést. A színház- és filmművészet jelöltjei közül Markó Iván táncművész, koreográfus részesült Prima Primissima díjban. A képzőművészek közül Keleti Éva fotóriporter lett kategóriájának győztese.

A tudomány területéről Pusztay János nyelvész vehette át a kitüntetést. A magyar oktatás és köznevelés kategóriában Korzenszky Richárd, a tihanyi bencés apátság házfőnöke kapta meg a díjat. Az építészet és építőművészet területéről Novák István részesült elismerésben.

A népművészet és közművelődés területéről a Muzsikás együttes vehette át az elismerést. A zeneművészet kategóriában Koncz Zsuzsa előadóművész kapta a díjat. Az írott és elektronikus sajtó kategóriában Szegő András kapta a Prima Primissima díjat. Sport kategóriában a Veszprém kézilabdacsapata lett a győztes.

A közönségdíjat Halász Judit színművésznő, az idén először kiosztott televíziós különdíjat pedig a Magyar Televízió kapta.

A kategóriánkénti három jelölt közül a prímák tízezer euró, a győztesek, vagyis a primissimák ötvenezer euró díjazásban részesültek.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei