2008. december 13.Kálmán Tamás
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Jótékonysági est ifj. Nagy Zoltán balettművész emlékére

Ifj. Nagy Zoltán, Kossuth-díjas balettművészünk, a magyar táncművészet egyik meghatározó személyisége 2008 márciusában hunyt el. 42 évet élt. Sárközi Gyula, a Madách Musical Tánciskola művészeti vezetője, a KFKI Kamarabalett és a Madách Színház most jótékonysági estet szervez ifj. Nagy Zoltán családjának megsegítésére.

Ifj. Nagy Zoltán 1985-től volt tagja a Magyar Állami Operaház balettegyüttesének; 1987-ben már magántáncos, 1995-től vezető szólista. Bensőséges átéléssel, és magas technikai színvonalon táncolta el a romantikus, klasszikus és modern balettirodalom legjelentősebb férfi főszerepeit. Diótörő herceg, Mandarin, Rómeó, Albert, Oberon, Anyegin, Spartacus, Vronszkij és Butler - és még megannyi szerep, amelyben ifj. Nagy Zoltán maradandó és kimagasló művészi alakítást nyújtott.


Hacsaturján-Seregi: Spartacus
Popova Aleszja - ifj. Nagy Zoltán


Halálával súlyos veszteség érte a magyar táncművészetet és a közönséget. Tehetsége és tudása pótolhatatlan a magyar balett- és táncművészeti életben. Hiányát azonban nem csak a táncszakma szenvedi: halálával felesége és két gyermeke maradt magára.

Sárközi Gyula, a Madách Musical Tánciskola művészeti vezetője, a KFKI Kamarabalett és a Madách Színház most jótékonysági estet szervez ifj. Nagy Zoltán családjának megsegítésére.

Az előadás a Thália Színházban lesz 2008. december 27-én, este 8 órától a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei, a Magyar Állami Operaház művészei, és neves színészek közreműködésével. Fellép többek közt: Apáti Bence, Bacskai Ildikó, Bajári Levente, Csutka István, Gallusz Nikolett, Gálvölgyi János, Hirtling István, Ladinek Judit, Mahó Andrea, Malek Andrea, Oláh Zoltán, Polyák Lilla, Sasvári Sándor, Serbán Attila, Volf Katalin és Zséda.

Jegyek a Thália Színház jegypénztárában és szervezési osztályán kaphatók.

***


Jótékonysági est ifj. Nagy Zoltán balettművész emlékére
Helyszín: Thália Színház
Időpont: 2008. december 27. 20 óra

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei