2008. december 24.Klátyik Heni
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

VIVA Teleton 2008 - kilencmillió forint a gyerekeknek

Hatalmas meglepetéssel zárult a VIVA Teleton hétvégéje: a sztárok és a csatorna a fiatalokkal közösen több, mint kilencmillió forintot gyűjtött össze a Tűzoltó Utcai Gyermekkórház javára. Ekkora összeget egyáltalán nem reméltek a zenetévénél, ám kiderült, a jó ügyre a VIVA nézői és a sztárok sem sajnálták a pénzt, és nem törődtek azzal sem, hogy gazdasági világválságról szólnak a hírek.

Mindenki mélyen a zsebébe nyúlt, hogy segítsen a klinikának, egy olyan készülék megvásárlásában, amelynek sok kisgyermek köszönheti majd az életét.

Győzike és Evelyn, Kozma Orsi, Zséda, Lola, Puskás Peti, Emilio, a Groovehouse, Kowalsky meg a Vega, a Zanzibár, a Bon Bon, a Fiesta, Dopeman és Kicsi Dope, Debreczeni Zita, Varga Feri és Balássy Betty, Babitsek Bernát, Metzker Viki - csak néhány név azok közül, akik részt vettek az idei Teleton műsorban, hogy adományaikkal és részvételükkel is növeljék a VIVA gyűjtésének bevételét. A 13 órás élő adás során a szervező csatorna és a sztárok elérték a célt: kilencmillió-kétszázezer forint gyűlt össze a gyerekkórház javára. Úgy látszik, a jótékonyság fontosabb, mint az ijesztő hírek a válságról.

"Ez kétmillió forinttal több, mint amit tavaly gyűjtöttünk össze. Ebből is látszik, hogy a fiatalok nem csak saját magukra gondolnak, hanem a jó ügy mellé állnak, akkor is, ha mindenhol arról hallanak, gazdasági válság van. Idén hatodik alkalommal rendeztük meg a Teletont, és látszik, hogy érdemes. Nagyszerű egy ilyen szép és grandiózus dolog részesének lenni, egy olyan műsorral dolgozni, amellyel segíteni tudunk. Köszönöm mindenkinek az adományokat, és azt, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére a sztárok, és persze ennyi fiatal önzetlenül segített! Az összegyűlt pénzhez a VIVA hozzátett még fél milliót, így alakult ki a végösszeg, a kilencmillió-kétszáznyolcvan ezer forint, melyet januárban adjuk át a kórháznak, hiszen vonalunk december végéig még él, addig is lehet adományozni!" - mondta el Lengyel Attila, a VIVA programigazgatója.Kinizsi Ottó a Teleton műsorában elárulta, őt személyes élmények is kötik a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikához.

"Pár napos volt a kislányom, amikor oda kerültünk. Előtte sehol nem tudták megállapítani, mi a baj, ami szerencsére nem volt nagy, csupán három-négy napot kellett eltöltenünk ott. Az alatt az idő alatt rájöttem, hogy akik ebben a kórházban dolgoznak, kitűnően teszik a dolgukat. Egy fiatal éjszakás nővérre emlékszem leginkább: csodálkoztam, hogy tud olyan érzéketlenül nyúlni a gyerekemhez, hogy tudja simán belészúrni a tűt. Aztán az egyik éjszaka kimentem, és nem találtam a helyén. Ideges lettem, mert azt hittem, csetel, vagy telefonál. Ahogy mentem a folyosón, láttam, hogy az egyik szoba ajtaja nyitva van, és a nővér benn ül, egy nagyon rossz állapotban lévő kisfiú kezét fogva, könnyes szemmel. Ekkor megértettem, hogy ha nem lenne elég kemény, nem tudná elvégezni a munkáját, de neki is vannak érzései..." - mesélte a Barátok közt sztárja, aki a kezdeti aggodalmak után ma már boldog apuka, aki reméli, hogy a jövő évi Teletonon is részt vehet, hiszen nagyon fontosnak tartja a jótékonyságot.

Dopeman is úgy véli, a jótékonyság kötelező. A rapper és öccse is vendégei voltak a Teletonnak, mint minden évben, idén is segítettek, nemcsak jelenlétükkel, hanem adományukkal is.

"Nagyon örülünk, hogy emellé az ügy mellé állhattunk idén is. Minden évben eljövünk, az első Teletonra - amikor még nem pénzt, hanem ajándékokat hoztunk - én vittem a legtöbb ajándékot. Jó, hogy ennyi pénz összegyűlt, hiszen jó helyre kerül!"

Terecskei Ritának is szívügye a jótékonyság. Az énekesnő boldog, hogy a VIVA-val együtt hozzájárulhatott ahhoz, hogy a Tűzoltó utcai Gyermekklinika új, életmentő készüléket kaphat.

"Ha az ismertségünk segít abban, hogy egy ilyen fontos ügyet többen támogassanak, akkor úgy érzem, kötelességünk kiállni a kezdeményezés mellett. Nagyon örülök, hogy idén ennyi pénzt sikerült gyűjteni a beteg gyerekeknek a VIVA-val."

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Kati 2011-11-27 07:41:24
Az én kislányomat is ott kezelték a Tűzoltó utca Gyerekklinikán. Őt az Onkológiai osztályon kezelték, agydaganattal műtötték ott kapta a kemoterápiát. Köszönöm az ottani orvosok és nővérek áldozatos munkáját, sok-sok türelmét, bátorítását a legnehezebb pillanatokban is. Örülök hogy a Teleton ismét ezt a kórházat támogatja, nagyon megérdemlik.

Csatlakozott:

2008-10-29

Írt kommentek:

20 db

Tibor 2009-01-04 20:36:11
Szép dolog ez a jótékonykodás,de az felháborít,hogy életmentő műszereket csak így lehet megvenni.Bezzeg mikor a minisztereknek kell új Audit venni akkor mindig van rá pénz.Szomorú ez a világ,hogy a pénztől függjön valaki élete,gyógyulása.Főként ha ártatlan gyerekekről van szó.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei