2008. december 25.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tízezer gyermek karácsonya - célba értek a cipősdobozok

December 23-án zárult a Baptista Szeretetszolgálat akciója, a Tízezer gyermek karácsonya, melynek során kiderült: nagyon sok ember tartja fontosnak, hogy a szeretet ünnepén örömet szerezzen a rászoruló gyerekeknek. Összesen 16.000 cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze, és még a MÁV sztrájk sem állhatott a szervezők útjába - vonat híján teherautóval juttatták el ugyanis a dobozokat célállomásaikra.

Az ötödik alkalommal meghirdetett akció idén is nagyon szép eredményt hozott. Budapest öt helyszínén, és több vidéki városban is várták a cipősdobozokat, melyekbe idén - a szervezők kifejezett kérésére - csak új ajándékokat helyezhettek az adakozni kívánók. Ennek oka, hogy a korábbi évek tapasztalata azt mutatta, volt olyan doboz, amelybe meglehetősen elhasznált játékokat tettek, így a gyerekek csalódottak voltak a kibontásuk után.

Az utolsó dobozokat kedd délután adhatták le az emberek, hogy még időben eljuttathassák azokat a címzettekhez. Hétfő este a Duna Palotában tartották az akció záróeseményét, a Cipősdoboz Gálát, melyen 600 gyermeknek adtak át egy-egy dobozt, és műsorral is kedveskedtek nekik.

Idén az adományozók többsége a 4 és 8 év közötti kislányoknak készített meglepetést, a fiúk, a csecsemők és a serdülők kevesebb dobozt kaptak. A legtöbb ajándék a fővárosban gyűlt össze.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei