2008. december 28.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Amíg hideg van, Süsü a téren lakik - III. Debreceni jégszobrász show

Immáron harmadik alkalommal rendezték meg Debrecen egyik terén, a Baltazár téren a jégszobrász show-t, melyen a művészek hatalmas jégtömbökből faragták meg a magyar mesevilág legillusztrisabb szereplőit. Süsü, Dr. Bubó, Lúdas Matyi, és még a Nagy Ho-ho-ho Horgász is életre kelt szombaton.

December 27-én kordonnal vették körbe a debreceni Baltazár teret - nem kell megijedni, szerencsére semmi baj nem történt, csupán alacsonyan szálltak a jégforgácsok. A jégszobrászok ugyanis egész nap munkálkodtak, hogy a térre varázsolják mindannyiunk kedvenc mesehőseit. Motoros fűrész, véső, sőt még vasaló is előkerült, hogy a legapróbb formákat is élethűvé tehessék.

A speciális módon előállított, 0 foknál is magasabb olvadáspontú, első osztályú kristálytiszta jégtömbök a világon elfogadott szabvány szerintiek: 100 cm x 50 cm x 25 cm, a súlyuk pedig egyenként 115 kg. A jégtömbök emelvényen állnak, és fényszórók világítják meg őket, hogy mindenki jól láthassa ezeket a jéghideg csodákat.

A szobrok addig maradnak a téren, amíg az idő engedi, vagyis amíg elég hideg lesz, és olvadásnak nem indulnak. Így aki kíváncsi kedvenc mesehősének jeges változatára, bátran látogasson el a debreceni Baltazár térre, és csodálja meg a szobrokat.

***


Helyszín: Debrecen, Baltazár Dezső tér
Időpont: 2008. december 27-től olvadásig

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei