2008. december 29.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

2008 legolvasottabb cikkei a Napvilágon

Idén eddig 1336 naprakész cikkel, hírrel és programajánlóval igyekeztünk olvasóinkat folyamatosan tájékoztatni mindenről, ami hazánk és a nagyvilág kulturális életében történik. Ezidáig közel egymillióan olvasták cikkeinket, persze némely téma népszerűbb volt a többinél. Az alábbiakban felelevenítjük azt a tíz cikket, mely az idén a legnagyobb érdeklődést váltotta ki olvasóinkból.

Mamma Mia! - musical után filmre vitték az ABBA slágereit

Egyszerű és ismerős történet, mindenki fülében élő dallamok, ismert és elismert nevek - mi kell még a sikerhez? Miután az azonos című musical hatalmas sikert aratott a világ szinte minden táján, többek között 2007-ben Magyarországon is, elérkezett az ideje annak, hogy az alkotást filmen is megörökítsék.
Tovább a cikkre »

Debreceni Virágkarnevál és Karneváli Hét 2008

Mint minden évben, ezen a nyáron is a virágok játszák a főszerepet Debrecen főterén és sétálóutcáján. Idén augusztus 15-21-éig tart a mulatság, mely több százezer embert vonz az ország minden tájáról. A csodálatos, már-már művészi virágalkotások mellett színes programok, késő estig tartó mulatságok várják az odalátogatókat.
Tovább a cikkre »

Cloverfield - szörny, füst, sikolyok, hullák, no, meg egy kézikamera

Az előzetes alapján leginkább egy Godzilla-féle rombolós-szörnyes, illetve egy Ideglelés-féle ráfolyik a taknyunk a kamerára-típusú filmre számítottam - és sajnos nem is tévedtem túlságosan sokat. Ennek ellenére nem mondom, hogy nézhetetlen, éppen csak értékén kell kezelnünk, és kész.
Tovább a cikkre »

Reneszánsz a Fáraók Egyiptomában - a Szépművészeti Múzeum kiállítása

2008 a reneszánsz éve Magyarországon - ez nem csak tisztelgés Mátyás király 550 évvel ezelőtti trónra kerülése előtt, hanem útmutatás a mai kor emberének, mit jelentett a reneszánsz akkor és mit jelent ma. Ebbe a programsorozatba illeszkedik a Szépművészeti Múzeumban, 2008. augusztus 8. és november 9. között megrendezésre kerülő, Reneszánsz a fáraók Egyiptomában című időszaki kiállítás is.
Tovább a cikkre »

Depeche Mode koncert 2009 - Puskás Ferenc Stadion

Ma kezdték meg a 2009. június 23-i Depeche Mode koncert jegyeinek értékesítését. Az érdeklődés nagysága hasonló az AC/DC belépőkért történt rohamozáshoz, azonban a Puskás Ferenc Stadion befogadóképessége miatt jóval több, negyvenezer jegyet adnak el.
Tovább a cikkre »


Trópusi vihar - provokatív háborús film Ben Stiller rendezésében

Ben Stiller, Robert Downey Jr., Jack Black - lehetne még sorolni, de ennyi név is elég ahhoz, hogy a filmeket szerető és ismerő emberek tudják, ilyen nevek hallatán csakis egy jó vígjátékra számíthat. A Trópusi vihar egy paródia - Hollywood paródiája. Merész ötlet, jó kivitelezés és a következmény: aki csak tudja, támadja Ben Stiller filmjét.
Tovább a cikkre »

21 - Las Vegas ostroma - Blackjackből nyert ösztöndíj a Harvardra

Ben Campbell, az eminens matematika szakos diák egyetlen álma, hogy a Harvard orvosi karára járjon, ám sajnos a horribilis tandíjat nem tudja kipengetni. Kap egy lehetőséget: kivételes agyát a blackjackben kamatoztathatja. Egy matekzseni kalandjai Las Vegasban, Kevin Spacey produkciójában.
Tovább a cikkre »

Amerikai gengszter - Frank Lucas, a rosszfiúból lett jófiú története

Összevissza vert, vértől fátyolos arcú fickó térdel az utcán, könyörög az életéért, egy másik pedig épp egy kanna benzinnel öntözi le, jó alaposan. A harmadik elegánsan rágyújt egy szivarra, kattan az öngyújtó; a szivar után pedig a térdelő ember is égni kezd. Aztán kap két golyót, hogy ne szenvedjen soká.
Tovább a cikkre »

A bakancslista - Jack Nicholson és Morgan Freeman utolsó kalandja

Vadidegenek. Két teljesen különböző világból jöttek, aztán egy váratlan pillanatban útjuk összeért. Ugyanabban a kórházi szobában közölték velük, hogy meg fognak halni. Az egyikük férj, apa és nagyapa. Autószerelő negyven éve. A másik egy munkájának élő, arrogáns milliomos. Aztán egy lista mindent megváltoztat.
Tovább a cikkre »

Varró Dániel: Szívdesszert - Főételnek is tökéletes

Egy kiadós Bögre azúr után, aki egyszer belekóstol a Szívdesszertbe is, végképp megbizonyosodhat arról, hogy Varró Dániel a szemünk előtt nő bele a költőségbe. És ráadásul - kész szerencse - hihetetlenül jól áll neki a szerep.
Tovább a cikkre »

***


Az összesített listánk pedig, melyen a hírek és programajánlók is szerepelnek:

Bodies kiállítás - Egy botrányos tárlat az emberről »
AC/DC koncert 2009-ben a Budapest Sportaréna falai között! »
Mamma Mia! - musical után filmre vitték az ABBA slágereit »
Madonna szeptemberben Bécsbe látogat »
Vismar és Társa - Nemere István 500. könyve »
Queen koncert lesz Budapesten Paul Rodgers énekessel »
Debreceni Virágkarnevál és Karneváli Hét 2008 »
9 és fél randi - Valentin-napi mozi (nem csak) szerelmeseknek »
Cloverfield - szörny, füst, sikolyok, hullák, no, meg egy kézikamera »
Húsvéti gyermek és családi programok »

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei