2009. február 18.Bittner Péter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Csodák tára - interaktív oktatási központ épül Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem innovatív beruházásaként 160 millió forintból épül fel az a Csodák tára, amely 2010 végétől több mint 1000 négyzetméteren kiállításokkal, rendhagyó természetismeret órákkal, interaktív bemutatókkal és kipróbálható kísérletekkel várja majd a természettudomány iránt érdeklődőket.

Az Interaktív Természetismereti Tudástár többek között a természettudományos oktatás jelenlegi problémáira is megoldást jelenthet, és a tudományok népszerűsítésére is alkalmas lehet hosszú távon.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar épületében 2010 végére épül fel az az interaktív oktatási központ, amelynek célja a természettudományok játékos bemutatása az általános és középiskolás diákok számára. A természettan számos területét magában foglaló kiállításból, a tematikus bemutató órákból és a "Próbáld ki laboratóriumban"-ból felépülő "Csodák tára"- Interaktív Természetismereti Tudástár friss szemléletű, eredményközpontú és látványos ismereteket kíván nyújtani a gyerekeknek.

A közel 140 éves múltra visszatekintő kar természettudományi tanszékeinek anyagából nyíló kiállítás és a bemutató órák elsődlegesen az általános és középiskolás fiatalok számára nyújtanak majd érdekes ismereteket, de családokat és más korosztályokat is igyekeznek megszólítani.

A kiállítási csomópontokon informatív oktatásra, játékos és szórakoztató részvételre, kreatív közreműködésre is nyílik lehetőség. A gyerekek saját fizikai és szellemi képességeiket, érzékszerveiket is kipróbálhatják számos erre alkalmas eszközzel, illetve interaktív szemléltetési módszerek - például mikroszkóp, kivetítés, animációk, információs pontok - segítségével a természetben lezajló folyamatokat is megismerhetik. A bemutató órákon és a "Próbáld ki laboratóriumban" gyakorlattal rendelkező, minősített előadók naponta többször látványos kísérleteket mutatnak majd be olyan eszközök segítségével, amelyek a hazai iskolák szertáraiban nem találhatók meg.

"A több mint 160 millió forintos fejlesztés végre olyan módon jeleníti meg a természettudományokat, és teszi kézzelfoghatóvá az elméleti oktatást, melyre hosszú évtizedek óta vár a pedagógusszakma. A Csodák tára remélhetőleg a jövő tudósaira is nagy hatást gyakorol majd, hiszen remekül fogja bemutatni a tudomány sokszínűségét, izgalmasságát és játékosságát" - hangsúlyozza Dr. Viskolcz Béla, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar oktatója.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2009-02-05

Írt kommentek:

8 db

Eszti315 2009-02-20 08:47:40
Ez egy nagyon jó gondolat, csak aztán tényleg valósuljon meg...
nem
regisztrált
Jucus 2009-02-19 09:57:47
Hát ez jó lenne!
De mit keres itt ez a Viskolcz Béla? Őcsak abban jó, hogyan lehet a semmit ügyes marketinggel eladni.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei