2009. március 25.Dodé Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Lehet Más a Politika - Cserhalmi és Lovasi bedurvul

Magyar művészekkel szeretné bevenni az európai parlamentet a Lehet Más a Politika (LMP) és a Humanista párt. A júniusi európai parlamenti választáson közös listát indító szervezetek dolgozni, és nem nyaralni szeretnének Brüsszelben. Jelöltjeik között neves magyar zenészek és színészek is megtalálhatók.

A közös EP-listán szándékosan nem szerepelnek ismert politikusok, mert ahogy azt Várady Tibor, a Humaista Párt elnöke elmondta, "El kell felejteni a parlamenti pártokat; új, hiteles politizálásra van szükség". A listavezető Szabó Tímea hozzátette, hogy "kevés olyan közéleti személyiség van, aki nem kompromittálódott, nem kopott meg", ezért az ő listájukon több civil és zöld szervezet aktivistája is szerepel.

Valamint a listán találhatjuk még a Lovasi Andrást (17.), a Kaukázus frontemberét, Kardos-Horváth Jánost (20.), Cserhalmi Györgyöt, Kossuth-díjas színművészt (21.), Fullajtár Andreát (22.) és Kürti Gábor Küküt, a Critical Mass mozgalom magyarországi meghonosítóját is.

Azonban, a hazai politikai viszonyokat ismerve, nem kell attól tartani, hogy ezek a művészek kijutnak Brüsszelbe a június 7-i európai parlamenti választásokon, mert az új erőket - ha változást akarnak is - nem igazán támogatják a hazai szavazók.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
veronka 2009-03-26 16:16:32
mit tudsz róla lali, amitől ilyen szilárd, karakteres, optimista és elmés véleményed van róluk? és kik tűrnek vagy nem tűrnek el valamit vagy valakit hazánkban? ki az az ők?? milyen élményed van a témában?
nem
regisztrált
lali 2009-03-25 20:17:57
a humanista párt egy vicc. :)) nem is párt csupán hanem szekta. nevetséges,hogy ezt is eltúrik hazánkban
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei