2009. március 27.pg
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Benkő Dániel és Labancz Lilla múzeumi kalandja

Benkő Dániel megpróbálta becsempészni élete első szobrát a Szépművészeti Múzeumba. A lantművész az Álom.net című tini vígjáték főszereplőnőjéről, Labancz Lilláról készült műalkotásával kereste meg a múzeumot, ahonnan bánatára elutasítást kapott, mondván, kortárs alkotásokat nem állítanak ki.

Labancz Lilla nagy megtiszteltetésnek vette, hogy megihletett egy művészt, éppen ezért le nem maradt volna Benkő Dániel akciójáról, amikor is a lantművész beviszi a műalkotást a Szépművészeti Múzeumba.
S bár terve meghiúsult, a művész nem adta fel próbálkozását.

"Labancz Lilla az első plátói múzsám, akinek nőiessége annyira megfogott, hogy késztetést éreztem egy agyagtorzó készítésére. A magyar szűz: Lilla című szobrom a világörökség része kell, hogy legyen, ezért gondoltam, hogy Munkácsy mellett a helye. Mivel oda nem tehettem, százszoros nagyításban kihelyezem valamelyik település főterén" - mesélt tervéről Benkő.

Labancz Lillának nincs ellenvetése, ugyanakkor megjegyezte, örült volna, ha Dániel fejet és nőiesebb idomokat mintáz a szobornak.

Amikor először megláttam a torzót, jót nevettem. Egy kicsit másra számítottam, de azért tetszik. Ha mondjuk fejet és nagyobb melleket kaptam volna, jobban örülnék" - mosolyogta meg Lilla Benkő próbálkozását.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei