2009. április 3.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Vajon mennyit érnek a legismertebb özvegy ígéretei?

Yoko Ono, akit a világ John Lennon özvegyeként ismer, hírnevét egy olyan probléma megoldásának szolgálatába állítja, amelyről beszélni kéne, de mégsem beszélünk. Mert ha nem beszélünk róla, a probléma nincs is. Azonban hiába a hallgatás, az autizmusban szenvedő betegek jelen vannak a világban és nekünk, egészségeseknek kötelességünk figyelni rájuk!

A mai napon, szerte a világban több mint száz eseményt szentelnek az Autizmus Világnapjának.
A 76 éves japán művész és zenész Yoko Ono egy hét láb magas akril festményt készített, melynek az Ígéretek címet adta. A képet, melyen felhők láthatóak, 67 darabban fogják elárverezni. A 67 darab azt a 67 millió embertársunkat szimbolizálja, akik világszerte szenvednek autizmusban, egy idegi-fejlődési rendellenességben, ami csökkent mértékű társadalmi kapcsolatokban, kommunikációs képességekben, abnormális viselkedési és érdeklődési mintázatokban nyilvánul meg. A betegség kialakulásának okait mind a mai napig nem ismerik.


A filmtörténet leghíresebb autistája, Dustin Hoffman


Yoko Ono festményének minden darabja 1.000. fontos kikiáltási árról indul és a www.charitybuzz.com/yoko oldalon lehet rájuk licitálni. A befolyt összegből autista embereket segítő alapítványokat fognak támogatni.
"A képem, az Ígéretek, azt szimbolizálja, hogy mindannyian hordozunk belőle egy darabot és dolgoznunk kell azért, hogy tudatosítsuk az emberekben az autizmus létezését, azért, hogy támogassuk az alapítványokat és segítsük azokat a családokat, akik együtt élnek ezzel a betegséggel." - nyilatkozta a művésznő.
"Mindig azt mondtam, hogy egy álom, amit egyedül álmodsz, csak egy álom. De az álom, amit együtt álmodunk, megvalósulhat." - mondta Yoko Ono az autizmus gyógymódjának megtalálásával kapcsolatban.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei