2009. április 5.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Duna Művészegyüttes: Örökkön örökké - bemutató április 23-án

2009. április 23-án a Duna Művészegyüttes a Művészetek Palotájában mutatja be legújabb előadását, melynek címe Örökkön örökké. Az együttes tagjai világzene, néptánc és képzőművészet keverékével kívánja szórakoztatni, ellazítani és elgondolkodtatni közönségét.

1957-ben alakult a 24 fős tánckarból és 5 fős zenekarból álló Duna Művészegyüttes. Az együttes elsődleges célja nem csupán az, hogy minél szélesebb réteggel megismertessék a néptáncot és a népzenét, annak kifejező erejét, hanem az is, hogy a sztereotípiák és előítéletek ledöntésével megszerettessék azokat az emberekkel, megmutassák a bennük rejlő lehetőségeket. Céljuknak megfelelően előadásaikat a hagyományőrzés mellett a kísérletezés is jellemzi. Néptánc-színházi előadásaikkal is a minél szélesebb közönség megszólítása a cél. A néptánc iránt érdeklődőket a színházhoz, a színház iránt érdeklődőket a néptánchoz viszik közelebb.

A Duna Művészegyüttes legújabb előadása, az Örökkön örökké szintén egy néptánc-színházi produkció, mely szórakoztat, megnyugtat, elgondolkodtat és ellazít. Középpontjában a fa áll, mely mindent jelenthet, mindennek lehet a szimbóluma: lehet a világ, az élet és a halál fája, a szerelem fája, a tudásé, összekötheti a különböző világokat, ugyanakkor el is választhatja azokat. Erejével a fa túlélhet generációkat, mesélhet a múltról, és védelmet is nyújthat az embernek. Hagyományos és modern elemek egyaránt megjelennek a 2009. április 23-án, a Művészetek Palotájában bemutatásra kerülő táncszínházi előadáson.

Előadja: a Duna Művészegyüttes tánckara
Zene: Szokolay Dongó Balázs, Bolya Mátyás
Díszlet, jelmez: Túri Erzsébet
Fényterv: Lendvai Károly
Táncmesterek: Antonopoulos Georgios, Charitonidis Chariton, Mehmet Öcal Özbilgin, Kökény Richárd, Deli Levente, Orza Calin, Vámos László
Asszisztensek: Bonifert Katalin, Vámos László
Rendező-koreográfus: Juhász Zsolt
Társkoreográfus: Mihályi Gábor

***


Örökkön örökké
Helyszín: Művészetek Palotája, Fesztivál Színház
(1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)
Bemutató időpontja: 2009. április 23. 19:00
További előadás: 2009. június 13. 19:00
Jegyárak: 1200 Ft, 2000 Ft, 2500 Ft
Bővebb információ: www.mupa.hu, www.dunaart.fw.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei