2009. április 15.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Izgalmas kulturális programok a hétvégére

Elmúlt hát Húsvét hétvégéje is. Elfogyott a főtt tojás, a sonka és talán már a pálinka is. Az ünnepnek hála ez a hét rövidebb egy nappal, úgyhogy máris nyakunkon van az újabb hétvége. Bízzunk benne, hogy az előttünk álló napokban továbbra is marad a kellemes napsütés, hiszen annyi remek program lesz az ország minden pontján, hogy ember legyen a talpán, aki választani tud közülük!


Magyarország turisztikai régiói


Budapest

Zene és atmoszféra koncertek a Parlamentben
Időpont: 04.17., 18:00
Helyszín: Országház, Kupolaterem
A jegyek ára: 5.400 Ft

Különleges zene, különleges helyszínen. Pénteken a Magyar Virtuózok Kamarazenekar ad koncertet a Parlament Kupolatermében. Vivaldi és Bach műveit a Kossuth és Liszt-díjas hegedűművész, Szenthelyi Miklós vezényli. A koncert előtt 17 órától magyar és angol nyelvű idegenvezetéssel megtekinthető az ország háza, valamint a koronázási ékszerek is.

NaturVital Egészségfesztivál
Időpont: 04.17. - 04.19., naponta 10 - 18 óráig
Helyszín: Syma Sport- és Rendezvényközpont, 1146 Dózsa György út 1.
A belépés ingyenes. Hétvégén ingyenes gyermekmegőrzés vehető igénybe.
Bővebb információ: www.naturvital.hu

Az idei év már a második alkalom, hogy megrendezik az Egészségfesztivál. A három nap alatt a nagyközönség megismerkedhet a korszerű táplálkozással, az egészségmegőrző termékekkel, valamint a legújabb diagnosztikai eszközökkel. A kiállítás mellett zenés programok és jógabemutató is várja az egészséges életmód híveit.

Tündérek napja
Időpont: 04.18., 10:00
Helyszín: Millenáris Fogadó, 1024 Fény utca 20. - 22.
Jegyárak: gyerekjegy 600 Ft, felnőttjegy 800 Ft, családi jegy 2.000 Ft
Bővebb információ: www.millenaris.hu

Szombaton a Millenáris Parkban várják a tündérek a kisgyermekeket egy kis közös mókázásra. Lesz zene, éneklés, varázspálca készítés és sok sok mese, kacagás. Remek családi kikapcsolódást ígér a családoknak Tündérország apraja és nagyja.

***


Balaton környéke

"Mandula Ünnep"
Időpont: 04. 16. - 04.19.
Helyszín: Alsóörs - Csopak - Felsõörs - Lovas - Paloznak települések
A rendezvényeken való részvétel ingyenes.
Bővebb információ: www.balatonriviera.hu

A rendezvénynek otthont adó öt település 2007-ben fogott össze, hogy létrehozzanak egy igazán színvonalas, szezonnyitó programot. Idén tehát már harmadik alkalommal várja a Mandula Ünnep az igényes szórakozásra áhítozókat. A vendégek a négy nap alatt megismerkedhetnek a térség gasztronómiájával és bor kultúrájával. A csendre és nyugalomra vágyók a horgászversenyen simíthatják ki a hétköznapokban felborzolt idegeiket. Gyomrukat pedig a halászléfőző verseny remekeinek kóstolgatásával és az ízletes borok kortyolgatásával kényeztethetik a látogatók. Az aktív pihenésre vágyók egész napos túrákon vehetnek részt. A szervezők természetesen a gyerekekre is gondoltak és számos érdekes látnivalóval és játékkal várják őket.

***


Nyugat Dunántúl

Szőlő Jövésének Könyve kulturális programsorozat
Időpont: 04.17. - 04.27.
Helyszín: Kőszeg, Jurisics-vár
Bővebb információ: www.koszeg.hu

A kőszegi kulturális programsorozat tulajdonképpen szervesen kötődik Szent György napjához. A városban ugyanis már 1742 óta minden évben ezen a napon rajzolják le a Szőlő Jövésnek Könyvébe a szőlőhajtásokat. Mostanra már egészen nagy rendezvény kerekedett ki ebből a szép hagyományból. Ha nagyon le kívánjuk egyszerűsíteni, az április közepei tíz napot tekinthetjük a bor ünnepének. A megyei borverseny szerves része a rendezvénynek, de ezen kívül lesznek még koncertek, pincelátogatások és kézműves vásár is.

Ákos 40+1 koncert
Időpont: 04.18., 19:30
Helyszín: Győr, Egyetemi Csarnok (Egyetem tér 1.)

A koncertturné, melynek e hétvégi állomása Győr lesz, két szép, kerek évfordulót hivatott ünnepelni. Ákos tavaly töltötte be negyvenedik életévét és pont húsz éve munkálkodik a zenei pályán. A két felvonásos koncerten az elmúlt majd negyed évszázad dalaiból hallhat a közönség - főleg lírai - darabokat. Minőségi zene, kellemes környezet, garantáltan kellemes szombat este.

***


Dél-Alföld

X. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál
Időpont: 04.17. - 04.19.
Helyszín: Gyulai, Várkert
Belépőjegy: 800 Ft (10 éves korig ingyenes)
Bővebb információ: www.palinkafesztival.hu

Jogosan merül fel most a kérdés: nincs hétvége alkohol nélkül? Hiszen a kőszegi borünnep mellett az ország másik végében, Gyulán a pálinkát ünneplik.
A gyulai várban lesz minden, mi szem szájnak, sőt mi több, fülnek ingere. Hiszen a pálinka verseny mellett nemzetközi főzőverseny is lesz. A szórakozásról pedig olyan zenészek és együttessek gondoskodnak majd, mint Fenyő Miklós, az Apostol és a Bikini. A rendezvényre készülőknek talán megéri szobát foglalni a városban, hogy a nemes nedű kóstolgatása hazafelé utazva nehogy bajhoz vezessen!Panel Reneszánsz Fesztivál
Időpont: 04.19.
Helyszín: Szeged, Dugonics András Piarista Gimnázium (Bálint Sándor utca 14.)
Bővebb információ: Dugonics András Piarista Gimnázium (titkarsag@szepi.hu)

Egy napra igazi vásári forgataggá alakul át a szegedi gimnázium. Ebbe a napba annyi mindent sűrítettek a szervezők, hogy bizton állítható: mindenki fog magának elfoglaltságot találni. Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek készüljetek hát a remek szórakozásra!

***


Észak- Magyarország

Kultúrweekend
Időpont: 04.17. - 04.19.
Helyszín: Eger
Belépőjegy: 1.600 Ft
Bővebb információ: Tourinform-Eger

Két nagy egyéniség invitálja a látogatókat a hétvégén Eger városába. Gárdonyi Géza és Albrecht Dürer. Az Egri csillagok szerzőjéről mindenki tudja, hogy élete szorosan kötődött a városhoz. A hétvégén egy szép séta keretében pedig alaposabban is megismerhetik Gárdonyi Géza egri emlékhelyeit. A Zsinagóga Galériában pedig a német reneszánsz festő grafikáit lehet megcsodálni.
A Gárdonyi séta április 18.-án 10 órától 11 óráig tart. A Dürer és kora kiállítás pedig péntektől vasárnapig 10 órától 18 óráig látogatható. Az egri három csillagos szállodák majd mindegyike és a magánszálláshelyek, vendégházak nagyobb része összefogott és egységes áron kínálja a Kulturweekend hétvégi csomagokat.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei