2009. május 7.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kikapcsolódási pont - Hétvégi programajánló május 9-10.

Még észbe sem kaptunk máris eltelt egy újabb hét és az előttünk álló hétvégére ismét izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal várják a látogatókat az ország minden szegletében. Így hát ismét csokorba szedtünk közülük néhányat bízva abban, hogy Önök is találnak kedvükre valót közöttük.


Magyarország turisztikai régiói


Budapest és környéke

Pálinkafesztivál
Időpont: május 7. - 10, minden nap 12-24 óra (pénteken és szombaton hajnali 2 óráig)
Helyszín: V. kerület, Városháza Park
Belépőjegy: 1500 forint
Bővebb információ:www.budapestipalinkafesztival.hu

Idén már negyedik alkalommal szentelnek Budapesten egy májusi hétvégét a nemes nedű tiszteletére. A rendezvényen 24 pálinkafőzde és közel 300 féle párlat várja a kóstolgatókat. Azért, hogy a gyomrokban ne csak pálinka legyen, a szervezők készülnek finom falatokkal is. Így például kolbásszal , sajttal valamint helyben sütött grill ételekkel.

Szezonnyitó kajak-kenu tesztnap
Időpont: május 9. - 10.
Helyszín: XIII. kerület, Népsziget, KSI kajak-kenu telep

A vízi sportok szerelmeseinek kedveznek a hétvégén a Központi Sport Iskola telepén. Az érdeklődőknek lehetőségük nyílik kipróbálni a 2009-es év legújabb kajak modelljeit és sportfelszereléseit.

Nulla hulladék nap
Időpont: május 9., 15 órától
Helyszín: HuMuSz Ház, XI. kerület, Saru u. 11.
Bővebb információ: www.humusz.hu

Szeretne környezettudatosabban élni, jobban vigyázni a minket körülvevő világra, de nem tudja hogyan kezdjen hozzá? Szombaton olyan egyszerű és könnyen kivitelezhető tippeket és ötleteket kaphat, amelyekkel elindulhat a környezettudatos élet felé vezető úton. A rendezvényre érdemes magukkal vinni a gyermekeket is, hiszen a felelős magatartást a lehető leghamarabb érdemes megalapozni!

***


Közép-Dunántúl
Gizella Napok Művészeti Fesztivál
Időpont: május 8. - 10.
Helyszín: Veszprém város több helyszíne
Bővebb információ: www.vmk.veszprem.hu

A királynék városában miden évben Boldog Gizellára, Szent István királyunk feleségére emlékeznek. Az idei ünnep különlegessége, hogy most van Gizella halálának 950-ik évfordulója. E jeles alkalomból Veszprémbe érkezik a Szent Korona. A szervezők annyi izgalmas programot zsúfoltak be ebbe a pár napba, hogy ember legyen a talpán, aki mindegyiket végigjárja.

***


Nyugat-Dunántúl

Győri Afrika Nap
Időpont: május 9.
Helyszín: Bezerédj-kastély, Győr-Ménfőcsanak, Győri út
Bővebb információ: http://www.menfocsanak.hu/2009/afrika_nap_2009.htm

Szombaton első alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Afrika Platform Szövetség és a Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ által szervezett Afrika Nap program. A szervezők célja az, hogy változatos programokkal és hiteles élménybeszámolókkal mutassák be Afrikát. A rendezvényen ezen kívül megismerkedhetünk a hazai, Afrikával foglalkozó civil szervezetekkel és önkéntesekkel valamint hazánkban élő afrikaiakkal is.

***


Dél-Dunántúl

Madarak és Fák Világnapja
Időpont: május 10., 10 óra
Helyszín: Fehér Gólya Múzeum, 7717 Kölked, Széchenyi utca 1.
Belépőjegy: 350 Ft/fő
A programra előzetes bejelentkezés szükséges! (tel.: 30/846-6020)

A Mohácstól délre fekvő Kölkeden évszázadok óta minden évben nagy szeretettel várják a gólyákat. A kedves madaraknak hódolva itt alapították meg az országban egyedülálló Fehér Gólya Múzeumot, amelyben megismerhetjük a gólyaféléket és életüket. A program során a Múzeum tárlatát kiegészítve, madarász szakember segítségével nyerhetünk betekintést a gólyák mindennapjaiba.

***


Balaton

Sió-kanál Fesztivál
Időpont: május 9. - 10.
Helyszín: Siófok, Krúdy-sétány
Bővebb információ: www.siokanal.hu

A két napos rendezvény célja, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson a Balaton turisztikai régió településeinek. A programokon keresztül a látogatók megismerkedhetnek a tóparti városok egyedi turisztikai kínálataival, helyi sajátosságaival. Május 10.-én, vasárnap délben az ebéd mellé a Megasztár, Király Viktor ad koncertet.

Radnóti Miklós est
Időpont: május 9.
Helyszín: Balatonalmádi, Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár

Az idei évben sokan és sokféleképpen emlékeznek a második világháborúban tragikus körülmények között elhunyt költőzsenire, Radnóti Miklósra. Hiszen a költő idén lenne kereken száz éves. Szintén a megemlékezés és a tiszteletadás céljával hívja az érdeklődőket Bálint András Kossuth-díjas művész egy estére Balatonalmádiba.

***


Dél-Alföld

Gyulai Virágok Vasárnapja 2009
Időpont: május 10., 8 órától
Helyszín: Gyula, Kossuth tér
Bővebb információ: www.vendegvaro.hu

Gyula városa minden évben nagy figyelmet fordít arra, hogy az utcákat és tereket szebbnél szebb virágokkal díszítse. Az áldozatos munka eredményeképpen 2007-ben a Legvirágosabb városnak választották. Vasárnap azonban még az eddiginél is több virág lepi el Gyula belvárosát. Ugyanis ötvenöt árus és kiállító részvételével ezen a napon rendezik meg a Virágok Vasárnapja elnevezésű programot. A rendezvényen igazi különlegességekkel találkozhatnak a látogatók, sőt akár haza is vihetik őket.

***


Észak-Alföld

Kultúrweekend
Időpont: május 8. - 10.
Helyszín: Eger
Belépőjegy: 1.600 Ft
Bővebb információ: Tourinform-Eger

Két nagy egyéniség invitálja a látogatókat a hétvégén Eger városába. Gárdonyi Géza és Albrecht Dürer. Az Egri csillagok szerzőjéről mindenki tudja, hogy élete szorosan kötődött a városhoz. A hétvégén egy szép séta keretében pedig alaposabban is megismerhetik Gárdonyi Géza egri emlékhelyeit. A Zsinagóga Galériában pedig a német reneszánsz festő grafikáit lehet megcsodálni.
A Gárdonyi séta május 9.-én 10 órától 11 óráig tart. A Dürer és kora kiállítás pedig péntektől vasárnapig 10 órától 18 óráig látogatható. Az egri három csillagos szállodák majd mindegyike és a magánszálláshelyek, vendégházak nagyobb része összefogott és egységes áron kínálja a Kultúrweekend hétvégi csomagokat.

***


Tisza-tó

Biciklis verseny a Tisza-tónál
Időpont: május 9.
Helyszín: Tiszafüred, Halas-tér
Bővebb információ: www.futanet.hu

Az aktív pihenés hódolóit várják szombaton Tiszafüredre. Épp itt van már az ideje, hogy lemossuk a télen rárakódott port a bringánkról és gyönyörű környezetben ismét egymásra hangolódjunk vele. A versenyen mindenki saját belátása szerint választhatja ki a teljesíteni kívánt távot. A versenyben való részvételhez nevezési díjat kell fizetni, ez a távhoz mérten változik. Azonban érdemes időben nevezni, hiszen korlátozott számban fogadják az indulókat.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei