2009. május 21.Szabados Melinda
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

41. Kékszalag T-Mobile Nagydíj

Idén 41. alkalommal kerül megrendezésre Európa leghosszabb tókerülő versenye 2009. július 3-5 között, a Kékszalag T-Mobile Nagydíj és Fesztivál, Balatonfüreden. A verseny és a fesztivál nem csak a vitorlással rendelkezők számára nyújt feledhetetlen szórakozást, hanem gyermekek és művészetkedvelők számára is.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) valamint Balatonfüred Város Önkormányzata idén is összefogott, hogy megrendezze a balatoni nyár legnépszerűbb vitorlás eseményét, a Kékszalag regattát. A hagyományoknak megfelelően nemcsak a vízen, hanem a parton is számtalan érdekes rendezvény, látnivaló várja a látogatókat.

Július 2-án csütörtökön rendezik meg a II. Kékpántlika vitorlás versenyt, amely a gyerekek számára elindított túra verseny. Az igazi versenyen, július 3-5. között, péntektől vasárnapig küzdhetnek meg egymással a részvevők a trófeáért.

A vízi eseményeket a parton izgalmas programok kísérik, hiszen ebben az évben először csatlakozik a Tér-Film-Zene rendezvénysorozathoz, a móló bejáratánál és a Tagore sétány mentén hajókiállítás, kézműves vásár, borfalu, játszóház várja a vendégeket.

A verseny tisztaságáról, sport- és szakszerűségéről az MVSZ gondoskodik. A Kékszalag nem csak a leghosszabb távú tókerülő verseny Európában, de a legrégebbi alapítású, azaz a legnagyobb hagyományokkal bíró regatta is egyben, melyet 1934-ben rendeztek meg először, a tengeri sebességi versenyek mintájára. (Emlékezetes, hogy a Titanic a Kékszalagot szerette volna megszerezni, ám 1912. április 14-én jéghegynek ütközött és elsüllyedt.) A verseny lényege, hogy motorhasználat nélkül kell megkerülni a tavat és befutni a kikötőbe. Az, hogy ki nyer természetesen függ a pillanatnyi formától, szél sebességétől, jellegétől is. A regattán résztvevő több mint 500 hajón, a parti rendezvényeken és a fogadásokon évről-évre ott vannak a sportvilág és az üzleti élet ismert személyiségei mellett a hétköznapi sportbarátok is.

Vajon megtörik idén Litkeyék csodasorozata?

***


Kékszalag Nagydíj
Helyszín: Balatonfüred
Időpont: 2009. július 3-5.
Bővebb információ:
http://www.sailing.hu/cikkek/nagy_versenyek/kekszalag/

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei