2009. május 22.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kikapcsolódási pont - hétvégi programajánló május 23-24.

Egy könyv fekszik előttem az asztalon a címe: Csodaszép Magyarország. Kicsiny hazánk tényleg csodaszép, tájai kirándulásokra méltóak. Induljunk hát és fedezzük fel varázslatos országunkat, túráinkat pedig bátran színesítsük az alábbi programok bármelyikével. Bizton állítható, hogy nem fog senkit sem csalódás érni!


Magyarország turisztikai régióiBudapest és környéke

Terézvárosi majális

Időpont: 05.22. - 24.
Helyszín: VI. kerület, Templom tér (Király utca, Nagymező utca sarok)
A belépés ingyenes!

A Templom térre hétvégén több nemzetiségi tánccsoport, sportegyesület, kerületi óvoda és iskola is kiköltözik egy-egy bemutató erejéig. A bemutatók mellett mesejátékok is lesznek a Batyu Színház és a Kolibri Színház jóvoltából. Minden este koncertek várják a kikapcsolódni vágyókat, így például szombaton Lakatos Mihály és cigányzenekara ad koncertet.

Florália - Tavaszünnep Aquincumban

Időpont: 05.23. - 24., 10-17 óráig
Helyszín: Aquincumi Múzeum
Bővebb információ: www.aquincum.hu/programok

Hétvégén az óbudai romkertben időutazáson vehetünk részt, igazi rómainak érezheti magát minden látogató. Hagyományőrző játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, sőt még egy igazi rabszolgavásárral is várják az érdeklődőket. Már csak azért is érdemes lesz elmenni hétvégén az Aquincumi Múzeumba, hogy megtudjuk hogyan is néz ki egy gladiátorsimogató...

***


Közép-Dunántúl

Tatai Patara

Időpont: 05.22. - 24.
Helyszín: Tatai vár
Bővebb információ: www.zo-fi.hu/tataipatra

A Tatai vár 1597. május 23-i ostromának állítanak emléket immáron második alakalommal a hétvégén a vizek városában. A rendezvényen korhű viseletben és fegyverzetben felvonuló katonák mutatják be a látogatóknak a sok évvel ezelőtti eseményeket. Aki a hétvégén ellátogat Tatára valószínűleg azt is megtudja majd, hogy mi is az a patara.

Etyeki Pincefesztivál

Időpont: 05.23. - 24.
Helyszín: Etyeki pincék
Bővebb információ: www.pincefesztival.hu
A parkolójegy ára 800 forint, amely tartalmazza egy felnőtt buszjegy árát. 6 éves kor alatt a buszjegy díjmentes, 12 éves korig 300 forint, 12 éves kor felett pedig 700 forint.

A hétvégén Etyeken természetesen a borokon lesz a hangsúly. A kiváló nedűk között a hungarikumnak számító Tokaji Furminté lesz a főszerep. A szervezők azok számára is tartogatnak érdekességeket, akik nem kizárólag a borok miatt érkeznek Etyekre, így lesz kézműves kiállítás, a gyermekeknek pedig játszóház.

Érdemes felkészülni rá, hogy a kényelem érdekében Etyeket egész hétvégén, minden nap 9:00 és 20:00 között lezárják az autósforgalom elől. A falu környékén kialakított parkolókból kisbuszokkal szállítják a vendégeket a fesztivál területére.

***


Nyugat-Dunántúl

Borfalu

Időpont: 05.22. - 24., 12:00 - 24:00
Helyszín: Szombathely, Fő tér
Bővebb információ: www.borfalu.hu
A belépés ingyenes!

A hétvégén nem csak Etyeken lesz lehetőség a finom borok élvezésére, hiszen Szombathelyen az idei alkalom már a második lesz, amikor a Fő téren felvonuló pincészetek ízletes kínálatukkal kényeztetik a látogatókat. A boros poharak mellett a pálinkásakat is emelgethetjük szorgalmasan, s hogy ne lötyögjön a gyomrunk, a szervezők finom sajtokat és bioételeket is kínálnak majd.

Családi Nap a Monostorban

Időpont: 05.24., 11:00
Helyszín: Pannonhalma
Bővebb információ: www.bences.hu
A programon kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni! Bejelentkezni a fenti honlapon megadott elérhetőségek valamelyikén lehet.

Az Apátság dolgozói, a program szervezői fantasztikus lehetőséget kínálnak a CSALÁDOKNAK, hogy hasznosan töltsék el EGYÜTT a szabadidejüket úgy, hogy közben még tanulnak is, nem csak a gyerekek. Hiszen bizton állítható, hogy a körülbelül két órás foglalkozás alatt a szülők is tanulhatnak újdonságokat és nem csak történelemből, hanem önmagukról, a családjukról is. Az együtt, hasznosan eltöltött időnél ugyanis nincs nagyobb kincs!

***


Dél-Dunántúl

Festők Városa Hangulatfesztivál

Időpont: 05.21. - 24.
Helyszín: Kaposvár belvárosa

Kaposvár méltán nevezhető a festők városának, hiszen itt látta meg a napvilágot Rippl-Rónai József és Vaszary János festőművész is. Az említett festők és a művészet előtt tisztelegnek az idén is Kaposvár belvárosában látványos és igényes produkciókkal. Ha pedig egy kis nyugalomra vágynánk a nagy nyüzsgés után, a város termálfürdőjében kedvünkre lubickolhatunk.

***


Dél-Alföld

290 évvel ezelőtt, 1719. május 21-én Szeged városa csatlakozott a szabad királyi városok sorába. Akkoriban ez azért jelentett sokat, mert ezt a jogot megkapó városok saját önkormányzatot alapíthattak és már közvetlenül a királyi főhatóság alá tartoztak.

Az elnyert függetlenségre minden évben nagyszabású ünnepséggel emlékeznek és az idén sincsen ez másként. A programokat a hely véges volta miatt itt nem soroljuk fel, de az alábbi linken mindenki szemezgethet belőlük:www.szegedvaros.hu/informaciok/5702-kilenc-napos-fesztival-majusban.html

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei