2009. június 18.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kikapcsolódási pont - Hétvégi programajánló június 20-22.

A hétvégi programok kínálata között mindenképpen a Múzeumok Éjszakája viszi a prímet. Azonban emellett is számos izgalmas programmal készültek országszerte a látogatóknak. Érdemes hát most is elolvasni programajánlónkat, hiszen korra és nemre való tekintet nélkül mindenki fog találni magának olyasmit, amiért érdemes felkelni a televízió elől!

Budapest és környéke

Budapesten - és természetesen az ország több pontján is - a szombati éjszaka a Múzeumok Éjszakája lesz. Az idei, immár hatodik, rendezvényen Budapest számos kiállítóhelye részt vesz, így mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetszőt. A legfontosabb információkat, így a résztvevő intézmények listáját és a közlekedésre vonatkozó fontosabb adatokat a www.muzeumokejszakaja.hu oldalon lehet olvasni.

A belépőjegyek gyermekeknek 600 forintba, felnőtteknek pedig 1300 forintba kerülnek.

***


Közép-Dunántúl

Kabóciádé Családi Fesztivál
Időpont: 06.19. - 21.
Helyszín: Kabóca Színház, Veszprém (Völgyhíd tér 5.)
Bővebb információ: www.gyermekszinhaz.hu

Igazi bábmaratonnal várnak minden kisgyermekes családot Veszprémben, a Kabóciádé Családi Fesztiválon. Érdekesebbnél érdekesebb előadások szolgálják majd a kicsit szórakoztatását. Sőt még a legkisebbeket sem kell otthon hagyni, hiszen csecsemőszínházi előadás is lesz.

***


Nyugat-Dunántúl

Soproni Ünnepi Hetek
Időpont: 06.19. - 07.12.
Helyszín: Sopron több pontja
Bővebb információ: www.prokultura.hu

A Soproni Ünnepi Hetek nagy hagyományokra visszatekintő fesztiválsorozat, mely három hetében idén is különleges művészi produkciókat kínál a nagyszámú hazai és külföldi érdeklődőknek. A rendezvénysorozat elsődleges helyszíne a Fertőrákosi Barlangszínház, ahol többek között megtekinthető lesz Ákos 40+1 koncertje, az Experidance együttes előadásai, sőt még Fenyő Miklós Made in Hungária című zenés darabja is.

***


Balaton

Levendula Fesztivál
Időpont: 06.20.
Helyszín: Tihany, Belső-tó partja
Bővebb információ: www.tihany.hu

A levendula évszázadok óta fontos szerepet tölt be Tihany életében, nem véletlen tehát, hogy évek óta megrendezik a növény tiszteletére a Levendula Fesztivált. A rendezvény során a látogatóknak lehetőségük nyílik megismerni a levendula feldolgozásának csínját-bínját és emellett - többek között - a kézműves játszóházban és a népművészeti kirakodóvásáron múlathatják az időt.

Zánkai Lovas Napok
Időpont: 06.19. - 28.
Helyszín: Zánka, Zánkai GYIC
Bővebb információ: www.zanka.hu/lovas
A rendezvények némelyike belépőjegyes!

A Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban tíz napig minden a lovakról és az őket kedvelő emberekről fog szólni. A programok során betekintést nyerhetünk hazánk lovas életének múltjába és jelenébe egyaránt. A négylábúak mellett különböző kulturális és gasztronómiai programok, népzenei és néptánc bemutatók, kiállítások és kézműves foglalkozások mulattatják a nagyérdeműt.

***


Dél-Alföld

IX. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál
Időpont: 06.17. - 21.
Helyszín: a filmek vetítési helyszínéről a honlapon lehet informálódni
Bővebb információ: www.kaff.hu

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál a világ tizenkét legjelentősebb animációs fesztiváljainak egyike, amely tulajdonképpen két fesztivál párhuzamosan, hiszen a magyar animációs filmek mellett az európai animációs mozi és televíziós játékfilmek nemzetközi fesztiválja is egyben. A vetítések közötti szünetet kiállításokkal, színházi programokkal és szakmai rendezvényekkel lehet kitölteni.

***


Észak-Alföld

IX. Jazz-Blues Jamboriee és I. Női Motoros Hétvége
Időpont: 06.18. - 21.
Helyszín: Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidő Központ (4220 Hajdúböszörmény, Vásár tér 3.)
Bővebb információ: www.hafim.van.hu
Belépőjegy: a 0. nap ingyenes. A további napokra napijegy 2.500.-, két napos bérlet 4.000.-

Jó zene és jó programok várnak mindenkit Hajdúböszörményben a hétvégére. Ott lesz például Jamie Winchester, Váci Eszter és a P Mobil. Ennyi jó muzsika mellett már csak jól lehet szórakozni, hát még ha a programokon is részt veszünk!

IV. Alföldi Betyárétel Főzőfesztivál és Falunap
Időpont: 06.19. - 21.
Helyszín: Kétpó
Bővebb információ: www.ketpo.hu
A belépés ingyenes!

Kétpó település Szolnok megye délkeleti részén található. Ide várnak mindenkit a hétvégére egy kis betyárkodásra. A rendezvény három napja alatt annyi érdekes és izgalmas program lesz, hogy felsorolni is lehetetlen. Egy kis kedvcsinálónak csak annyit, hogy fellép például Csepregi Éva, Dósa Matyi és a Dupla Kávé is.

***


Észak-Magyarország

Magunkra öltjük a középkort
Időpont: 06.19. - 21.
Helyszín: Eger, Dobó István Vármúzeum
Bővebb információ: www.egrivar.hu

Igazán impozáns környezetben, az Egri várban került megrendezésre hétvégén a Magunkra öltjük a középkort elnevezésű rendezvény, amely nem más, mint a történelmi és katonai hagyományőrzőkhöz kapcsolódó kismesterek és kézművesek országos találkozója.

***


Tisza-tó

Kőteleki Kérész Fesztivál
Időpont: 06.19. - 21.
Helyszín: Kőtelek
Bővebb információ: www.keresz.hu
A belépőjegyek ára felnőtteknek 600 Ft/nap, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 300 Ft/nap!

A rendezvény legfőbb célja, hogy a Tisza semmihez sem fogható természeti értékeit minél több emberrel megismertessék. Természetesen a jó szórakozás sem mellékes, erről számtalan remek előadó és kiváló programlehetőségek gondoskodnak majd.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Gábor19 2009-08-24 17:10:37
Üdv Mindenkinek!

Budapesten kiváló kikapcsolódási lehetőség a Dinókiállítás! július 14. és augusztus 30. között
a Hungexpo G pavilonban. Bejárat a III. kapunál.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei