2009. június 19.Nagy Szabolcs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Hatszáz plüssmacit kaptak a Bethesda Gyermekkórház kis betegei

Több mint hatszáz macit adtak át június 17-én, szerdán délelőtt a Bethesda Gyermekkórháznak. A macik a Duna Plaza Hozd be a macidat! jótékonysági akciója során gyűltek össze. A szűk körben megrendezett eseményen jelen volt Lukácsi Péter a Duna Plaza marketing igazgatója, Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója és Stefanovics Angéla, a Budapesti Kamaraszínház színművésze.

Több mint hatszáz medve gyűlt össze, a május 8. és 31. között megrendezett Macifesztiválon, mindenki bedobhatta a nagy macigyűjtőbe a maga medvéjét, hogy így segítse a kórház kis betegeit a gyógyulásban.

A jótékonysági gyűjtésben részt vett néhány híresség is, Gallusz Niki, Némó, Sághy Tamás, Gubás Gabi és Stefanovics Angéla is felajánlott egy-egy macit. "Ez egy kicsi, alig tíz centis maci, én csak gyufamacinak hívom a "skatulyababák" után. Ez már nem az első bocsom, évekkel ezelőtt horgoltam egy pirosat, azt is ajándékba egy barátomnak. Remélem, ez a maci is jó helyre kerül. Több macit is kioszthattam most a gyerekeknek, nagyon jó volt látni a sok csillogó szemet, sikerült igazi meglepetést szereznünk." - mondta Stefanovics Angéla.

A macikat 11 zsákban tudták csak átszállítani a kórházba, akik egyelőre még arra várnak, hogy fertőtlenítsék őket. A megunt, de még jó állapotban lévő plüssjátékokat higiéniai okokból előbb ki kell tisztítani ahhoz, hogy odaadhassák a gyerekeknek, ám néhány új macit - köztük Gallusz Niki és Némó maciját - a neurológiai osztály kis ápoltjai azonnal magukhoz ölelhettek. Különleges kapcsolat ez az ajándékozó és ajándékozott között, mivel nem ismerik egymást, ezért az ajándékozás öröme teljes maradhat. "Ez a gyűjtés egy odafordulás is egyben, odafordulás a nálunk elesettebbek felé. A gyerekek, ha betegek, pszichésen is betegek. Egy ilyen ajándék csak tovább segíti a gyógyulásukat." - mondta Dr. Velkey György.

A "Hozd be a macidat!" jótékonysági akció a május 8. és 31. között megrendezett Macifesztivál szerves része volt. Az egyedülálló fesztiválon több mint ezer játékmedvét, köztük számos különleges antik macit láthattak az odalátogatók. A színes eseménynek helyet adó, látványos installációkkal díszített Duna Plazában május 31-ig minden a mackókról szólt: macis játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, mesés programokkal, jótékonysági macigyűjtéssel várták a családokat.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei