2009. június 23.Molnár Pál
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Balassi-kard borseregszemle Füreden

Az idén az olaszrizlingek versenyeznek a Balassi-kard borseregszemlén: a vetélkedést a Hal- és bornapok keretében szervezik meg 2009. június 28-án Balatonfüreden. A győztes nedűnek a jövő évi Balassi Bálint-emlékkardot elnyerő magyar költő, és külföldi műfordító is örülhet majd.

A zsűri ezúttal a helyi hegyközség boraiból választja ki a Balassi-kard Rizlinget, ezt a bajnokbort nyújthatja át alkotója a jövő év február 14-én Bálint napján a Balassi Bálint-emlékkard díjazottjainak: egy magyar költőnek és egy külföldi műfordítónak.

A Balassi-kard védjegyű csúcsbort az idén az ötödik alkalommal választják ki, eddig Tóth Sándor Főbora, Dula Bence Bikavére, Szende Gábor Kékoportója és Dobosi Dániel Kéknyelűje viselhette a költői érdemjelet. A mostani borbíráló testületbe ők maguk, az eddigi győztesek is meghívást kapnak, rajtuk kívül ismert borászok és a Balassi Bálint-emlékkard kuratóriumának néhány, a bor ügyében elkötelezett tagja kóstolja meg a Balassi-kard borseregszemlére benevezett füredi olaszrizlingeket.

A Hal- és bornapok záró ünnepélye előtt, 2009. június 28-án vasárnap háromnegyed 8-kor a főszínpadon, két bordalműsor közben jelentik be a győztest.

Forrás: www.preshaz.eu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Nagy Miklós 2009-06-23 15:48:27
Balassi költészete csak csúcsborral házasítható.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei