2009. szeptember 17.Lőrincz Tamara
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Romantikus reformkor - Utazás egy másik korba

2009. szeptember 25-27. között immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre Balatonfüreden a Romantikus reformkor elnevezésű rendezvény. A szervezők a térség települései és vállalkozói voltak, akik azt a nem kis feladatot tűzték ki célul, hogy egy hétvégére újra életre hívják a reformkor hangulatát, illetve bemutassák az akkoriban élt emberek mindennapjait.

Az érdeklődők rengeteg színes programban vehetnek részt. Pénteken 19 órától a Lili bárónő című operettet tekinthetik meg az Anna Grand Hotel dísztermében, a Turay Ida Színház előadásában.

Szombaton délelőtt 11 és 11:30 között egy hintós felvonulásban gyönyörködhetnek (a felvonulók korhű, reformkori jelmezt fognak viselni), eközben a Kisfaludy színpadon Puka Károly és cigányzenekara szórakoztatja majd a közönséget. Ugyanitt később - többek között - fellép még az Erkel Ferenc Néptáncegyüttes, illetve a 4 for Dance nevű formáció is, akik a Dance World Cup-on három világbajnoki címet szereztek.

Este 19 órától az Anna Grand Hotelben kerül majd megrendezésre a Reformkori bál, amely egyben a hétvége fénypontját is jelenti, s melyen Illényi Katica koncertje ígér remek szórakozást.

Vasárnap 10 és 14 óra között a Tagore sétányon a gyermekek megismerkedhetnek majd a régi korok játékaival, 14 órától pedig a Kisfaludy színpadon a Balaton Isover Vívó Egyesület tart vívó bemutatót. Ezután a Délibábszínház előadja Paprika Jancsi történetét, őket pedig Molnár György harmonikaművész és Triója, illetve a Balatonfüredi Néptánc Egyesület követi. 16:30 és 17:30 között a Vivat Bacchus előadásában bordalokat hallgathatnak meg az érdeklődők.

A fent felsorolt programokon kívül még rengeteg más érdekesség is várja a Balatonfüredre látogatókat, bővebb információ a rendezvényről a www.balatonfured.info.hu címen található.

***


Romantikus reformkor
Helyszín: Balatonfüred
Időpont: 2009. szeptember 25-27.
Bővebb infó: www.balatonfured.info.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei