2009. szeptember 25.Molnár Dénes
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bozsik Yvette-est a Művészetek Palotájában - A Halál és a lányka

2009. szeptember 25-én mutatja be Franz Schubert: A halál és a lányka művére koreografált előadását a Bozsik Yvette Társulat a Művészetek Palotájában. A Pina Bausch emlékére készült darabot a 2008-ban a Magyar Állami Operaházban játszott, Lábán Rudolf-díjas előadásuk, a Menyegző követi a táncesten.

Franz Schubert A halál és a lányka dalára és vonósnégyese zenéjére készít Bozsik Yvette eredeti, új koreográfiát Pina Bausch emlékére, amelyben különböző emberi történeteken keresztül mutatja be az elmúlás és az élet boldog és szomorú pillanatait. A Bozsik Yvette Társulat és a Nemzeti Táncszínház közös előadása az élet és a halál körforgásáról szól, játékos humorral és szarkazmussal.

A Sztravinszkij zenéjére készült Menyegző a 2008-ban a Magyar Állami Operaházban bemutatott Szenvedély-est első darabja. Látványvilága a zenére reflektálva a férfi és a női principíum megjelenítését tükrözi. Stilizált rítusaival egy szinte személytelenné szabályozott esküvőt mutat be. A Nemzeti Táncszínházzal közös, az Állami Operaház közreműködésével létrehozott előadás 2009-ben Lábán Rudolf-díjat kapott.

***


Bozsik Yvette Társulat-Nemzeti Táncszínház: A halál és a lányka, Menyegző
Helyszín: Művészetek Palotája
Időpont: 2009. szeptember 25.
További időpontok: 2009. október 20. és november 30.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei