2009. szeptember 29.Piros Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Együttműködés Debrecenben a művészet jegyében

Tehetséges diákok mutatkozhatnak be a debreceni Medgyessy-gimnáziumból a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ akcióin, alkalmain, hasonlóan a két évvel ezelőtti Digitáis parafrázis című kiállításhoz, amelyen a kortárs művészeti központ Testbeszéd című tárlatára reflektáltak a művészeti szakközépiskola növendékei.

Egyebek mellett ezt is belefoglalták abba az együttműködési megállapodásba, amelyet 2009. szeptember 18-án írt alá Gulyás Gábor, a MODEM ügyvezetője és Fekete József, a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola igazgatója.

A két intézmény többéves - a MODEM megalakulásával kezdődő - együttműködését rögzítette dokumentumba. A MODEM a kortárs és modern művészet megismerésére és a művészeti központban folyó szakmai munka látogatására teremt alkalmakat a diákoknak. Népszerűsíti az iskolát, amennyiben az tanárainak munkájával, eszközeivel hozzájárul rendezvényeihez. A gimnázium képzőművészetet tanuló diákjai szakmai gyakorlatukat töltve közreműködnek a MODEM rendezvényein, felkérésre vállalják a fotózást, rajzolást, festést, tervezést, dekorálást, multimédiás dokumentálást és anyaggyűjtést.

Az együttműködés a művészeti képzést, szemléletformálást segíti, és a legnehezebben mozgósítható korosztályt (a 14-20 éveseket) bevonzza a kortárs és modern művészetnek helyet adó térbe.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei