2009. november 13.Zsidai László
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Egy Csepp Világnap - Egy csepp figyelem, tengernyi egészség

Fő az egészség, vagy ahogy Noszty Pál mondta: "az a fontos, hogy egészség legyen, no meg egy kis tűrhető kártyaszerencse." Nem vállalkozom megjósolni a vasárnapi lapjárást a póker-, ulti-, tarokkasztalok mellett, arra azonban fogadni mernék, hogy a SYMA csarnokban nem lesz hiány az egészségben.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ugyanis már negyedszerre tartja meg nagysikerű rendezvényét, az Egy csepp Világnapot 2009. november 15-én 10 és 18 óra között, ahol több mint tíz féle ingyenes egészségügyi szűrés áll rendelkezésre. A korábbi években megszokott vércukorszint-, vérnyomás- és koleszterinmérés mellett lesz testösszetétel-monitorozás, computeres lábvizsgálat, látás- és hallásvizsgálat, szájüregi szűrés, bőrteszt és hajvizsgálat is.

"Jöjjön el, érezze jól magát és méresse meg egészségügyi értékeit!" - hirdeti a meghívó szövege. Hát ezzel nekem van egy csekély problémám. Félő ugyanis, hogy az "egészségügyi értékek" megméretése után, az eredmények tükrében már közel sem fogja mindenki olyan jól érezni magát. Ráadásul a szervezők még egészségügyi meglepetés-vizsgálatokat is ígérnek, magam részéről másfajta meglepetéseket azért jobban el tudnék viselni.

Jó, tudom, hogy jobb félni, mint megijedni, ráadásul a betegségek esetében a megelőzés a legfontosabb, mégis valamiféle zsigeri félelem tölt el a "szűrőeszközök" látványára. Ha netán valaki hasonló érzésekkel küzd, annak sokkal inkább figyelmébe ajánlanám a Világnap egyéb programjait.

A fellépők között szerepel Szandi, a Fiesta és a Csillagszemű együttes, de lesz Barátok közt és Csillag születik közönségtalálkozó, színpadra lép a Madách Musical Tánciskola és a Nemzeti Táncszínház is.

Emellett sok-sok értékes nyeremény (külföldi utazások, mobiltelefonok, ajándékcsomagok, lapelőfizetések) is gazdára talál, mert hát a legnagyobb szerencse az egészség, de azért néhány kézzelfogható nyeremény sem megvetendő. Sőt a szervezők a gyerekekre is gondoltak (lévén ez egy családi egészségnap), a kicsiket az ugrálóvárakon, trambulinon, kézművessarkon kívül még egy színdarab is várja, megtekinthetik a Gulliver a törpék országában című előadást.

Sor kerül egy 30 perces "Séta a diabéteszért" elnevezésű közös gyaloglásra is (a rendezvény egyik eseménye a nemzetközi Diabétesz Világnapnak), amellyel a cukorbetegség járványszerű terjedésére szeretnék felhívni a figyelmet, illetve a szövődményeinek veszélyeire, másfelől pedig arra, hogy napi félórás mozgással már tenni lehet a megelőzésért.

Ha még mindig nem lenne elég vonzó a program, akkor most kijátszom az aduászt. Erős Antónia és Szellő István újra együtt vezet műsort! A népszerű híradóshölgy, aki egyébiránt a rendezvény egyik szellemi atyja (pontosabban anyja) és alapítója, ikrei születése után most tér vissza a közönség elé.

Egy csepp figyelmet megér.

***


Egy csepp Világnap
Helyszín: SYMA Csarnok
Időpont: 2009. november 15. 10-18 óra

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei