2009. november 20.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

VIII. Keleti mesék és táncok fesztiválja - Ezeregyéjszaka Budapesten

November 20-én este a Petőfi Csarnokban nyolcadik alkalommal rendezik meg a VIII. Keleti mesék és táncok fesztiválját. Egy éjszakára megnyílik mindenki előtt a kelet varázslatos világa, táncelőadásokkal, zenével és hamisítatlan, színes-szagos bazárral.


Rejtélyes és igéző az Ezeregyéjszaka meséinek szülőhelye, a nehéz illatokkal és könnyű mozdulatokkal tele keleti világ. Ezt az érzést valósítja meg Budapesten a Keleti mesék és táncok fesztiválja, ahol a szervezők igyekszenek mindezt a legsokoldalúbban bemutatni. Fellépnek a leghíresebb táncstúdiók növendékei, akik hazai és nemzetközi viszonylatban is sikeresnek számítanak. Hat előadást lehet majd megtekinteni, mind a hat egy-egy történetet mesél el, mert a tánccal többet ki lehet fejezni, mint a szavakkal, és már a címek és magukért beszélnek: Az elvarázsolt menyasszony, A kard, a tükör és a kő, Végtelen történet.

Teret kap a talán legismertebb keleti mozgásforma, a hastánc is, amely az érzékiségnek és a nőiességnek a tánca, ahol a karcsúság nem követelmény, sőt. A műsor alatt a keleti bazár folyamatosan működik, autentikus teákkal, édességekkel és az elmaradhatatlan vízipipákkal. A fesztivál kihagyhatatlan mindenkinek, akit egy kicsit is vonz a kelet csodálatos világa.

***


VIII. Keleti mesék és táncok fesztiválja
Helyszín: Petőfi Csarnok
Idő: 2009. november 20.
Honlap: http://www.petoficsarnok.hu
Jegyár: 3000 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei