2009. november 24.Szeifert Natália
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

November 30-ig még szavazhatunk a kedvenc Primánkra

A 2003-ban, Demján Sándor által a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatásával életre hívott Prima Primissima díj 2009-es jelöltjeire idén is szavazhatnak az internetezők. A voksok leadására egészen 2009. november 30-ig van lehetőség a www.primaprimissima.hu oldalon.

A Prima Primissima a kiválók közül is a legjobbakat igyekszik kiválasztani. A díj létrehozását az a nagyszerű gondolat hívta életre, mi szerint szükség van egy olyan elismerésre, amelyet nem a mindenkori hatalom adományoz, s nem egy felsőbb elit ízlését tükrözi. Ezért a különféle kategóriák jelöltjei közül mi magunk is választhatunk egyet, a legjobbak közül, aki a Közönségdíjban részesül.

Mi, vagyis a szabályzat pontos szövege szerint: "minden, 18. életévét betöltött természetes személy, aki Magyarországon tartózkodási vagy lakóhellyel rendelkezik". A tíz kategóriában (Magyar irodalom, Magyar képzőművészet, Magyar színház- és filmművészet, Magyar oktatás és köznevelés, Magyar tudomány, Magyar népművészet és közművelődés, Magyar építészet és építőművészet, Magyar sajtó, Magyar zeneművészet, Magyar sport) minden évben megválasztják a 3-3 Primát, kategóriájuk kiemelkedő egyéniségét. Közülük kerülnek ki a legeslegjobbak, a Prima Primissima-díjasok.

A Príma Primissima-díjasok impozáns névsora olyan nevekkel büszkélkedhet, mint például Szabó Magda, Darvas Iván, Sebestyén Márta, Vitray Tamás, Rost Andrea, Presser Gábor, Juhász Ferenc, Garas Dezső, Lázár Ervin, Esterházy Péter, Egerszegi Krisztina, vagy a Muzsikás Együttes.

A Díjhoz az elismerésen és egy szép, az Ajka Kristály által gyártott, a csillogó Kincsem lovat ábrázoló kristályszobron kívül pénz is tartozik. A Prima-díjjal tízezer, a Prima Primissimával ötvenezer euró jár.

2007-ben különféle pénzintézetek szponzorálásával megalakult a Prima Junior-díj is, amely a fiatal tehetségek támogatását, jutalmazását tűzte ki céljául.

Ezen kívül megyei szinten is választanak Primákat, a regionális eredmények elismeréséül. November 30-ig a 2009-es év Primái közül szavazhatunk még a kedvencünkre, az általunk legjobbnak, legkiemelkedőbbnek ítélt művészre, tudósra, sajtósra, oktatóra, építészre a www.primaprimissima.hu oldalon. Ahogy eddig minden évben, 2009-ben sem lesz könnyű dolgunk, mert olyan jelöltekkel találkozunk a Primák közt, mint Ágh István költő Cseh László úszó, a Bartók Vonósnégyes, Psota Irén színművésznő, vagy Fejes Endre, író.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei